Cetinjani hitaju ka baražu

"Sve je sada u našim rukama, idemo ka cilju, a to je da se domognemo baraža", kazao je Mojaš Radonjić, trener Cetinjana
1 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2013. 09:01h

Lovćen je nastavio tradiciju nepobjedivosti pod Golubinjom, ako se ne računa utakmica iz jesenjeg dijela sezone, kada su Cetinjani izgubili u Pljevljima sa omladincima.

Lako i zasluženo iazbranici Mojaša Radonjića slavili su ovoga puta, protiv neprepoznatjivih i nezainteresovanih domaćih fudbalera, kojima borba za Evropu očigledno nije bila dovoljan motiv, ni približno onoliki koliki je bio gostima u borbi za opstanak.

Cetinjani su poveli u 23. minutu - Vušurović je centrirao, po lijevoj strani terena odlično se ubacio Goran Vujović, koji je primio loptu i sa pet-šet metara savladao Lakićevića.

Uslijedili su protesti domaćih fudbalera, jer su smatrali da je strijelac gola bio u ofsajdu.

Pljevljaci su u nastavku krenuli ofanzivnije ka golu Cetnjana. Već u 51. minutu Blažo Igumanović bio je u povoljnoj prilici, ali je bio neprecizan sa ivice peterca.

U 63. minutu šut Nikole Sekulića sa preko 25 metara završio je za malo pored gola.

Rudar u 66. minutu izjednačio. Igumanović je sa lijeve strane prebacio loptu na desnu ka Miroju Jovanoviću, koji se oslobodio čuvara i preciznim udarcem savladao Andriju Dragojevića.

Lovćen je već u narednom napadu mogao do vođstva, ali je Luka Mirković šutirao preko gola

U 77. minutu utakmica je odlučena. Vujović je pri padu nehotično zakačio nogom Alića, defanzivac Rudara ostao je da leži, lopta je došla do Milana Đurišića, koji je pored zbunjenih igrača Rudara postigao gol.

U međuvrmenu je pomoćni arbitar Veselin Đuranović dva puta dizao i spuštao zastavicu, što je izazvalo oštru reakciju odbrambenih igrača Rudara, jer su tvrdili da su zbog toga zastali.

"Sve je sada u našim rukama, idemo ka cilju, a to je da se domognemo baraža. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, teren je bio idealan, na vrijeme smo postigli gol i došli do cilja", kazao je Mojaš Radonjić, trener Cetinjana.

Strateg Rudara Nikola Rakojević misli da njegova ekipa ipak i prored svih teškoća može do mjesta koje vodi u Evropu.

"Nije lako pričati nakon dva vezana poraza na svom terenu. Nismo pružili očekivanu partiju, potpuno smo podbacili, ali ipak mislim da ekipa do kraja prvenstva može do krajnjeg cilja", kazao je Rakojević.

Rudar - Lovćen 1:2 (0:1)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 300. Sudija Milovan Milačić (Podgorica). Strijelci: Jovanović u 66. minutu za Rudar, a Vujović u 23. i Đurišić u 77. minutu za Lovćen. Žuti karton: Stojanović (Rudar).

Rudar: Lakićević 5, Petrović 5, Jeknić 5, Brnović 5, Igumanović 5, Alić 5 (Damjanović), Kaluđervić 5 (Rustemović 5), Nestorović 5, Sekulić 5, Krkeljić 5 (Stojanović), Jovanović 5.

Lovćen: Dragojević 6, Radunović 6, Martinović 6, Halilović 6, Vušurović 6, Dušak 6, Marković 6, (Radović 6), Hočko 6, Vujović 7, Mirković 6, Đurišić 7,5.

Bonus video: