Budućnost slavila u gradskom derbiju: Sutjeska je još daleko

"Nijesam dobio poziv a morao sam zbog nekih čarki i svađa u hodniku da izvedem ekipu", opravdao je izostanak Dragićević
0 komentar(a)
Marko Vukčević, Foto: Savo Prelević
Marko Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2013. 08:27h

Nakon što su se dva prethodna duela Mladosti i Budućnosti na Starom aerodromu završena sa identičnih 1:1, veći gradski rival je uspio da prekine tu tradiciju golom Marka Vukčevića u finišu za 2:1.

Uz poraz Sutjeske u Budvi, ova pobjeda je šest kola prije kraja prvoligaškog nadmetanja došla na devet bodova zaostatka, ali...

"Ništa u prvenstvu još ne zavisi od nas, Sutjeska drži konce, ali ćemo se truditi da pobjedama u narednim mečevima tražimo još neki kiks lidera. Što se utakmice sa Mladosti tiče, bila je baš kao što smo i očekivali - borbena i teška sa šansama na obje strane. Mi smo imali više sreće, a nije nas zavarao podatak da je Mladost drastično oslabljena, neigranjem polovine prvotimaca, jer nikada nam protiv njih nije bilo lako", kazao je nakon utakmice trener budućnosti Radisav Dragićević, uz izvinjenje što nije prisustvovao zvaničnoj konferenciji za novinare.

"Nijesam dobio poziv a morao sam zbog nekih čarki i svađa u hodniku da izvedem ekipu", opravdao je izostanak Dragićević.

Mladost je sada na samo dva boda od zone baraža.

Ona je više željela pobjedu i prva došla u zicer-šansu u 13. minutu, kada je nakon šuta Japanca Takua, lopta došla do Bojana Kaljevića ali je golman Budućnosti Jasmin Agović bravurozno zaustavio njegov šut sa sedam metara.

Šest minuta kasnije i Budućnost je preko Marka Vukčevića bila u ziceru, ali se istakao i golman Mladosti, Branko Vujović.

Golmani su bili prezaposleni na obje strane do 40. minuta, kada je Vujović bio nemoćan - Adnan Orahovac je sa svoje polovine pronašao Srđana Radonjića, ovaj lucidno ubacio za Admina Adrovića koji je glavom pogodio.

Nije bilo šansi početkom nastavka, ali jeste nervoze i trzavica zbog protesta igrača Mladosti na jednu odluku sudije Miloša Savovića tik ispred kaznenog prostora Budućnosti.

Uslijedili su minuti grube igre, koje je u 58. minutu prekinuo sjajan solo prodor Danila Tomića, a Mihailo Tomković je u pokušaju da izbaci loptu skrivio penal.

Marko Šćepanović je bio siguran sa bijele tačke za izjednačenje, a uslijedili su napadi Mladosti, koja je više željela pobjedu. Budućnost se odlučila da čeka šansu iz kontre, i u 84. minutu rezervista Darko Nikač je sjajno povukao po lijevoj strani i ubacio za Marka Vukčevića, koji je sa deset metara zakucao loptu pod prečku.

"Čestitam protivniku na pobjedi a mojim igračima na voljnom momentu. Budućnost je dobila, jer je iskoristila neke naše greške. U narednom kolu sa Sutjeskom završavamo seriju utakmica sa ekipama iz vrha, pa se nadamo da ćemo u direktnim okršajima sa rivalima izboriti opstanak. Nažalost, danas smo igrali bez šest bitnih igrača, a to je hendikep i za puno veće klubove, dok je Sanibalu Orahovcu ugrožen i nastavak karijere", kazao je pomoćni trener Mladosati, Milovan Prelević.

Mladost - Budućnost 1:2 (0:1)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Šćepanović u 59. minutu (penal) za Mladost, Adrović u 40. i M. Vukčević u 84. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Vujović, Savićević i Kaljević (Mladost), Tomković i Adrović (Budućnost). Crveni karton: Tomković (Budućnost) u 90. minutu.

Mladost: Vujović 6,5, Mitrović 5,5, Šofranac 6, Ćetković 6,5, Tomić 7,5 (Rolović), Vuković 6,5, Taku 6, Kašćelan 6, Kaljević 6 (Knežević 6,5), Savićević 7 (Pavićević 6), Šćepanović 7.

Budućnost: Agović 7,5, Tomković 5,5, Kopitović 6, Orahovac 7, Flavio (Kalezić 6,5), Kamberović 6,5, N. Vukčević 6,5, Adrović 7 (Nikač 7), Radonjić 7,5, Mugoša 6 (Rogošić), M. Vukčević 7,5.

Bonus video: