Čelik slavio u Radanovićima

Na samo to, izabranici Slavoljuba Bubanje prvi put su u prvenstvu ove sezone savladali Grbalj, prvi put su i zatresli njihovu mrežu, i to ne jednom, već tri puta
57 pregleda 0 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.04.2013. 08:44h

Nakon četiri pobjede - poraz, i to na domaćem terenu. Grbljani su usporili na svom evropskom putu, iako ih poraz Rudara još drži u igri, dok se Čelik pobjedom u Radanovićima učvrstio na trećem mjestu.

Na samo to, izabranici Slavoljuba Bubanje prvi put su u prvenstvu ove sezone savladali Grbalj, prvi put su i zatresli njihovu mrežu, i to ne jednom, već tri puta.

"Gubili smo na poluvremenu, ali sam rekao igračima u pauzi da nemaju šta da izgube i da nastave da napadaju. Ovo je pobjeda za Evropu", rekao je trener Čelika Slavoljub Bubanja.

Osim pet golova, u Radanovićima je viđeno čak 10 žutih kartona, što pokazaju kakva se vodila bitka za Evropu.

Grbalj je odmah poveo. Korner je izveo Luković, a Carević sa nekoliko metara savladao Banovića.

“Metalurzi” su se potom vratili u igru, i to zahvaljujući greški domaćih - golman Mileta Radulović je u namjeri da ispuca loptu pogodio Ivanovića, kome potom nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu.

U 22. minutu novo vođstvo Grblja, Martinović je sjajno uposlio Pepića, koji se stuštio ka golu i pogodio za 2:1.

Grbljani su početkom nastavka najavili inicijativom da bi mogli do trećeg gola, ali su umjesto toga omogućili gostima da ponovo izjednače.

Nikola Bogdanović je skrivio penal, koji je realizovao Zorić.

Drugi gol dao je krila gostujućim fudbalerima da krenu po cijeli plijen, što su i uspjeli u samom finišu - Račić je preciznim udarcem glavom natjerao Radulovića da kapitulira po treći put.

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu. Povreda Pepića nas je značajno omela, a onda i izjednačenje Čelika iz penala. Izgubili smo zbog sopstvenih grešaka, ali to je sastavni dio sporta, idemo dalje, ništa još nije završeno, imamo šanse za Evropu", istakao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Grbalj - Čelik 2:3 (2:1)

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 300. Sudija Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Miloš Asović (Berane). Strijelci: Carević u 3. i Pepić u 22. minutu za Grbalj, Ivanović u 15, Zorić u 56 (penal) i Račić u 86. min za Čelik. Žuti kartoni: N.Bogdanović, I.Bogdanović, Carević, Milojko, Ragipović (Grbalj), Dubljević, Videkanić, Adrović, Jovović, Račić (Čelik).

Grbalj: Radulović 6, N.Bogdanović 6,I.Bogdanović 6, Radusinović, 6, Carević 7, Milojko 6, Ragipović 6, Pepić 7 (Merdović 6), Luković 6,5, Martinović 6,5 (Đalac), Ašćerić 6.

Čelik: Banović 6, Dubljević 6,5, Videkanić 6,5 , Vuković 6,5, Đikanović 7, Adrović 6,5, Bulajić 6,5, Jovović 6,5, Zorić 7,5 (Simić), Račić 7, Ivanović 7.

Bonus video: