Ferguson: Razumijem zašto su ljuti u Liverpulu

"Mislim o toj kazni i moram da kažem - devet mjeseci zabrane nije isto što i 10 utakmica, zar ne? Mogu da razumijem zašto u Liverpulu misle da je oštećeni, rekao je Ferguson
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: Beta/AP
Ferguson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.04.2013. 13:21h

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da razumije zašto se Liverpul osjeća oštećenim nakon što je Fudbalaski savez Engleske kaznio Luisa Suaresa sa 10 utakmica neigranja pošto je ujeo igrača Čelzija Branislava Ivanovića.

Suarez se nije žalio na odluku, a generalni direktor Liverpula Ijan Ajra je rekao da su klub i igrači "šokirani i razočarani" zbog težine kazne.

Ferguson je rekao da razumije njihovo razočaranje i podsjetio se situacije kada je 1995. godine fudbaler Mančester Erik Kantona, nakon što je udario navijača Kristal Palasa, kažnjen sa devet mjeseci zabrane igranja fudbala.

"Mislim o toj kazni i moram da kažem - devet mjeseci zabrane nije isto što i 10 utakmica, zar ne? Mogu da razumijem zašto u Liverpulu misle da je oštećeni, rekao je Ferguson za engleske medije.

On je rekao i da je dobro što je Liverpul sačekao odluku Saveza i što nije sam kaznio Suaresa, podsjećajući da je Junajted kaznio Kantonu sa četri mjeseca zabrane igranja fudbala.

"Mi smo to uradili, kaznili smo Kantonu sa četiri mjeseca i onda se sve okrenulo dva ili tri dana kasnije. Nikada nećemo dozvoliti da se to ponovi", rekao je Ferguson.

Bonus video: