Transfer godine: Ronaldo dolazi u subotu, FIAT plaća njegov ugovor u Juventusu

Čelnici italijanskog šampiona Bepe Marota i Fabio Paratići spremni su za put u Madrid na formalni dogovor oko senzacionalnog transfera
111 pregleda 8 komentar(a)
ronaldo, Foto: Reuters
ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2018. 13:17h

Kristijano Ronaldo će u subotu doputovati u Torino i biti predstavljen kao igrač Juventusa, javlja "Sportmediaset".

Čelnici italijanskog šampiona Bepe Marota i Fabio Paratići spremni su za put u Madrid na formalni dogovor oko senzacionalnog transfera.

Ranije danas, sastali su se predsjednik Reala Florentino Peres i Ronaldov agent Žorž Mendeš, a sastanak nije promijenio ništa - Ronaldo želi da ide iz Reala u Juventus, i ništa ne može da ga spriječi u tome.

Svi detalji su praktično dogovoreni. Juventus je poslao ponudu vrijednu 100 miliona eura, a italijanski automobilski gigant FIAT potpisaće sponzorski ugovor sa Ronaldom i na taj način ispuniti njegove finansijske zahtjeve, javljaju italijanski mediji.

Ronaldo je prihvatio da godišnje zarađuje 30 miliona eura, koje klub ne može da mu obezbijedi.

U priču se uključio FIAT, ponudom da Portugalac postane zaštitno lice brenda i da se na taj način isplati njegova zarada.

Tako bi se spriječilo eventualno nepoštovanje UEFA finansijskog fer-pleja, ali i mogući nemiri u ekipi, jer bi najbolje plaćeni fudbaler italijanskog šampiona - Gonsalo Iguain - imao skoro četiri puta manju platu od Ronaldove.

Bonus video: