Borusija moćna kao Bajern, Real očajan kao Barselona! Senzacija Levandovski!

Četiri gola Roberta Levandovskog (4:1) za najavu istorijskog njemačkog finala na "Vembliju"
77 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 21:03h

Senzacionalnom partijom Roberta Levandovskog, koji je sa četiri gola Realu ispisao novu stranicu fudbalske istorije, Borusija Dortmund napravila džinovski korak ka velikom njemačkom finalu sa Bajernom na "Vembliju".

Noć nakon što su Bavarci poslali u istoriju jedan od najvećih timova svih vremena, isto je uradio i drugi njemački klub, koji se narugao Žozeu Murinju i njegovoj filozofiji fudbala.

Kraj meča

90+3 min: Varan je nakon prekida promašio posljednju šansu za Real.

88. min: Ronaldo je imao šansu, ali nije uspio da pogodi mrežu i smanji zaostatak.

75. min: Konačno je i Real zaprijetio, ali je pokušaj Kedire obranio golman Borusije

66. min: GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL! Kao iz haubice, Levandovski je gađao iz penala pod prečku i zapečatio sudbinu Reala. Partija karijere Roberta Levandovskog.

65. min: Ćavi Alonso je srušio Rojsa, penal za Borusiju!

62. min: Zamalo četvrti gol za Borusiju. Gindogan je provozao slalom kroz odbranu Španaca, lopta je putovala ka mreži, ali je Lopes izvadio iz raklji.

55. min: GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL! Po treći put Robert Levandovski! Real je u nokdaunu nakon najveće majstorije napadača Borusije. Poljak je prihvatio otpadak u šesnaestercu, okrenuo se na malom prostoru i poslao projektil pod prečku Lopesovog gola. Ludnica na "Vestfalenu", žuto-crni navijači se klanjaju svom golgeteru, Borusija leti na njemačkom finalu sa Bajernom!

50. min: GOOOOOOOOOOOOLLLLLLL! Ponovo Borsija vodi, ponovo Levandovski! Rojs je nakon duge akcije pokušao da šutira, lopta se dokotrljala do poljskog napadača, koji je bio na ivici ofsajda, ali ipak u regularnoj poziciji, za sjajan okret i šut u Lopesovu mrežu (2:1).

Počeo je drugi dio!

Kraj prvog poluvremena

43. min: GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLL! Real je izjednačio! Gotovo iz ničega - Modrić je pokušao da petom lansira Iguaina, pas je bio kratak, ali ga je produžio Humels! Nakon velikog kiksa njemačkog štopera Argentinac se potpuno sam sjurio ka golu Vajdenfelera, dodao je Ronaldu na drugoj stativi, a Portugalac ubacio loptu u praznu mrežu. Sada je u prednosti Real.

42. min: Real je mogao da bude nokautiran. Rojs je po ko zna koji put probio odbranu španskog tima, Varan ga je sapleo s leđa, ali sudija Kujpers nije pokazao na penal. Sumnjivo!

32. min: Blaščikovski je pobjegao odbrani Reala i pogledao u oči golmana Reala Lopesa, ali je njegov pokušaj s leđa osujetio - niko drugi do napadač Iguain, koji se vratio sa svoje polovine.

24. min: Prvi ozbiljniji pokušaj Reala, Ronaldo je odapeo "raketu" iz slobodnog udarca, ali je Vajdenfeler odbio u polje.

22. min: Real pokušava, ali još nema opasnosti za golmana Borusije Vajdenfelera.

8. min: GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLL! Borusija vodi! "Izdajnik" Gece, budući igrač Bajerna, idealno je centrirao sa lijeve strane, a Levandovski se istrgao iz Pepeovog zagrljaja i nogom pogodio mrežu. Kakav početak za "milionere".

7. min: Velika šansa za Borusiju! Rojs je prošao kroz odbranu Reala kao nožem kroz puter, Dijego Lopez je sjajno odbranio njegov šut sa desetak metara, Levandovski je bio na odbijenoj lopti, ali je ostao previše ukoso.

5. min: Utakmica je počela laganom dominacijom Borusije, dok zgusnuti Real vrijeba šansu iz kontre.

Utakmica je počela.

Sastavi timova:

Borusija Dortmund: Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer - Bender, Gindogan - Blaščikovski, Gece, Rojs - Levandovski.

Real Madrid: Lopez - Serhio Ramos, Varane, Pepe, Koentrao - Kedira, Ćavi Alonso - Modrić, Ozil, Ronaldo - Iguain.

Galerija

Bonus video: