Austrijanci slavili u Podgorici

Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas na Trening kampu FSCG od odgovarajuće selekcije Austrije sa 2:1 u međunarodnoj prijateljskoj utakmici
0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.04.2013. 18:34h

Nakon početnog odmjeravanja snaga, oba tima su stvorila po nekoliko solidnih prilika za gol ali bez pravog udarca u završnici, pa je aplauze publike zavrijedio samo pokušaj "makazica" Kažića nakon odličnog prodora i centaršuta Cmiljanića koji je završio iznad gola.

Drugo poluvrijeme počelo je dominacijom naše selekcije koja je, inspirisana odličnom igrom Pepića i Jankovića, potpuno pritisla protivnika na njegovu polovinu. Nagrada za odličnu igru stigla je brzo - nakon samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu Karadžić i Janković su izigrali odbranu gostiju, lopta je stigla do rezerviste Laloševića koji je "slomio" svog čuvara i pogodio bliži ugao protivničkog gola.

Crna Gora je nastavila da dominira i u narednih 20-ak minuta, ali je u više navrata izostao samo dobar udarac ka protivničkom golu. Kako se utakmica bližila kraju, selektor Miljenović je dao šansu svim kandidatima što je Austrija iskoristila da napravi potpuni preokret. Izjednačenje je stiglo u 71. minutu kada je Blič sa ivice šesnaesterca iskosa sa desne strane iznenadio našeg golmana Kordića koji je očekivao centaršut.

Potpuni preokret stigao je deset minuta prije kraja regularnog toka kada je Grilič pobjegao Miloviću i izborio penal za svoj tim koji je u gol pretvorila velika nada Mančester sitija Bitići. Crna Gora je u finišu pokušala da izbori remi, ali je "sokolićima" nedostajalo snage da na pravi način zaprijete čvrstim Austrijancima.

"Danas smo imali priliku da odmjerimo snage sa veoma kvalitetnim protivnikom, pa moram biti zadovoljan onim što sam vidio. Imali smo period odlične igre početkom drugog poluvremena kada smo postigli gol i imali priliku da riješimo meč, ali je veliki broj izmjena koji sam napravio, ali i bolja fizička pripremljenost na kraju odnijeli prevagu u korist protivnika. Da smo igrali na rezultat sigurno da ne bih toliko mijenjao, ali je naš glavni cilj bio da provjerimo sve kandidate za reprezentaciju sa pogledom ka kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje nas očekuju u septembru" rekao je naš selektor Aleksandar Miljenović.

Omladinska reprezentacija će se ponovo okupiti narednog mjeseca kada će u Italiji odmjeriti snage sa "azurima".

Crna Gora - Austrija 1:2

Podgorica - Trening kamp FSCG. Gledalaca: 250 Sudija: Dragan Mijušković (Crna Gora). Strijelci Lalošević u 49. minutu za Crnu Goru, Blič u 73. i Bitići u 80. minutu iz penala za Austriju.

Crna Gora: Kordić Marko, Paljević Aleksandar (Bošković Jovan), Šarkić Danilo, Janković Marko (Nedović Stefan), Milović Miloš, Baošić Jovan (Tučević Ilija), Kažić Marko (Ilinčić Marko), Pepić Mirnes (Živković Nikola), Cmiljanić Boris (Lalošević Lazar), Čađenović Jovan (Vučić Miloš), Karadžić Vladan.

Austrija: Lučić Ivan, Rozenbihler Danijel, Lovrić Franćesko, Mihorl Peter (Gšvild Brend), Grubek Valentin (Plank Filip), Blič Markus (Guganik Lukas), Bitići Sinan, Brandner Mihael (Bloenštajner Mihael), Vojković Mario (Sprangler Sven), Rasner Martin, Grilič Florijan (Bevab Erman).

Bonus video: