Kazna Suaresu osma najveća u istoriji Premijer lige

Luis Suares nije prvi, ali je jedini igrač koji se dva puta našao na "top 10" listi najvećih kazni u istoriji engleskog fudbala
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 17:05h

Iako žestoka, kazna Luisu Suaresu od deset utakmica neigranja zbog ujedanja defanzivca Čelzija Branislava Ivanovića, tek je osma po dužini u istoriji engleske Premijer lige.

Na vrhu liste nalazi se legendarni vezista Mančester junajteda Erik Kantona, zbog "legendarnog" udaranja navijača 1995. godine. Francuz je za svoj kung-fu potez odmarao čak devet mjeseci.

Istu kaznu "popio" je golman Čelzija Mark Bosnić zbog uzimanja kokaina 2003. godine.

Najbanalniji je primjer još uvijek aktivnog defanzivca Mančester junajteda Rija Ferdinanda. On je na trećem mjestu ove liste sa osam mjeseci suspenzije, jer je 2003. godine propustio da dođe na doping test. Niti je bio pozitivan, niti negativan - FA je odbio da sasluša njegove razloge da je u zakazanom terminu preseljavao u drugi stan.

Opet kokain - Adrijan Mutu je 2004. godine otpušten iz Čelzija nakon što je bio pozitivan na ovu opaku drogu. Istovremeno je dobio suspenziju od sedam mjeseci.

U "top pet" spadaju kazne koje se mjere mjesecima, a slijede suspenzije izražene brojem utakmica.

Na šestom mjestu je nestašni vezista Marseja Džoe Barton, koji je 2012. godine dok je nosio dres Kvin Park Rendžersa dobio 12 utakmica suspenzije zbog divljačkog udaranja dva fudbalera Mančester sitija, Tevesa i Aguera.

Sadašnji trener Sanderlenda Paolo di Kanio pauzirao je 11 mečeva 1998. godine zbog guranja sudije dok je nosio dres Šefild Vensdija, a utakmicu manje zbog sličnog prekršaja dobio je Dejvid Praton iz Sautemptona (2005).

Na osmom mjestu je Luis Suares zbog udaranja Branislava Ivanovića, deveti je Pol Dejvis iz Arsenala (devet utakmica) a deseti - ponovo Luis Suares, zbog rasističkog vrijeđanja Patrisa Evre.

Urugvajac nije prvi, ali je jedini igrač koji se dva puta našao na "top 10" listi.

Bonus video: