Benjata žele kući

Atletik nema izbora, jer za taj klub nikada nije igrao i ne može da igra fudbaler koji nije Baskijac
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 16:43h

Za vezistom Betisa Benatijom Ečeberijom vlada nevjerovatna potražnja na fudbalskom tržištu i zasigurno će biti velika zvijezda predstojećeg prelaznog roka. U dresu Betisa ovaj 26 - godišnji Baskijac je ove sezone postigao četiri gola, ali i imao sedam asistencija u dresu "zelenih", pa je zaslužio i poziv od selektora Španije Visentea del Boska. Iako ugovor sa "zelenima" Benatiji ističe tek na kraju naredne sezone, on ne želi da čeka.

"Do juna želim da znam na čemu sam. Ne želim da mi se ponovi slučaj kao sa mojim prijateljem Fernandom Ljorenteom u Bilbau. Tačno je da želim da ostanem u Betisu, ali imaju moje uslove na stolu i ako ih ne prihvate, idem", bio je decidan sjajni vezista.

A u redu za Benatiju stoje ni manje ni više nego Liverpul i Čelzi, a od juče se u trku za njim uključio i klub u kojem je ponikao, Atletik. Klub iz Bilbaa nudi Betisu osam miliona za otkup godine ugovora Benatije, koji je ponikao u Atletiku i za koji je u 75 nastupa postigao pet golova. Benatije su se Baskijci, međutim, odrekli 2008. godine, ali im je prodaja Havija Martinesa Bajernu značajno oslabila vezni red. A Atletik nema izbora, jer za taj klub nikada nije igrao i ne može da igra fudbaler koji nije Baskijac.

Bonus video: