Mundo deportivo nakon Minhena: "Košmar"

"Pais" vidi sličnost između ovog poraza i poraza u finalu Lige šampiona 1994. od Milana koji je najavio kraj tadašnjeg "drim-tima" koji je vodio Johan Krojf
1 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2013. 11:19h

"Istorijski debakl" (Marka), "Najtužnija noć" (Sport), "Košmar u Minhenu" (Mundo deportivo): španski mediji jednoglasno oplakuju poraz Barselone od Bajerna (4:0).

"Najbolja evropska ekipa je bila tek sjenka same sebe i razbila se o Bajern koji je "izvozao", piše madridska "Marka".

"AS", takođe iz Madrida, piše o "kraju ciklusa", gledajući u ovom porazu kraj velike Barse sa Lionelom Mesijem i društvom.

"Svaka velika ekipa je osuđena na propast jednog dana, kao i na veliki poraz. Barsa je to doživjela sinoć od Bajerna koji ju je protresao kao vihor i uklonio sa svog puta prema Londonu", ističe "AS".

Ako su madridski listovi možda i jedva dočekali Barsinu propast, katalonski su očajavali.

"Barsa nije bila na visini svoje legende i svog puta posljednjih nekoliko godina. Možda se taj put prekinuo sinoć jer je Bajernova lekcija istorijska", piše "Sport".

"Mundo Deportivo" dijeli mišljenje ostalih, ali i kritikuje vođenje utakmice Tita Vilanove, koji je napravio samo jednu izmjenu (David Vilja umjesto Pedra).

"Jup Hajnkes je taktički uništio Vilanovu", ističe " Mundo deportivo".

Taj list nije zaboravio da pomene greške sudije Viktora Kasaijan, ali naglašava da to ipak nije odlučilo konačan ishod.

"Čak ni užasno suđenje Kasaija, koji je priznao tri nereuglarna gola, ne može da opravda Barselonu".

I na kraju, "Pais" vidi sličnost između ovog poraza i poraza u finalu Lige šampiona 1994. od Milana koji je najavio kraj tadašnjeg "drim-tima" koji je vodio Johan Krojf.

Bonus video: