Uzdrmani "milioneri" nagazna mina za Murinja

Portugalac ako želi da dokaže da je majstor završnica mora da uradi ono što nije uspio ove sezone u grupi - da nadmudri i pobijedi Jirgena Klopa
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 12:19h

Borusiji iz Dortmunda se ne daju prevelike šanse u polufinalu protiv Real Madrida, svi vjeruju u taj čuveni šmek Žozea Murinja u nokaut fazi Lige šampiona, ali „milioneri” žele da idu do kraja - hoće da perfektna sezona (još nemaju poraz u elitnom takmičenju ove sezone) traje sve do kraja, do 25. maja i velikog finala na "Vembliju".

Najava utakmice nije mogla da bude gora za njemačkog velikana jer je juče objavljeno da će Mario Gece na kraju sezone preći Bajern za 37 miliona eura. Navijači su bijesni, Geceov profil na Fejsbuku je zasut uvredama, a klub je pozvao sve da negativne emocije ostave po strani i pomognu Borusiji u "najspektakularnijoj utakmici na svom terenu u istoriji”.

FAKTOR Specijalni

A Murinjo ako želi da dokaže da je majstor završnica mora da uradi ono što nije uspio ove sezone u grupi - da nadmudri (Borusija u oba meča bila bolji protivnik) i pobijedi Jirgena Klopa.

Klop ga je, naime, pobijedio u Dortmundu, u Madridu je bilo neriješeno, pa je zato trener Borusije i bio pričljiv u najavi prethodnih dana.

"Vidim da nas je Murinjo gledao i u Firtu i kasnije. Nije ni morao da dolazi. Sve što imamo reći ćemo na terenu u dva okršaja polufinala", rekao je Klop.

A odgovor Specijalnog je stigao ekspresno.

"Čini mi se da Klop previše priča", reagovao je Murinjo nakon čega je Klop u šali rekao da Portugalac nije jedini koji mu je to zamjerio.

Kako god, Klop i Murinjo predvode dvije velike ekipe koje imaju snagu da idu u finale. Ipak, Realove šanse su svakako veće.

"Sva četiri gola koja smo primili u grupi od Borusije smo im poklonili. Jasno je da to ne smijemo da ponovimo", rekao je Murinjo i poentirao:

"Real je jedan od onih klubova gdje vam drugo mjesto ne znači ništa. Znači, cilj je plasman u finale, a onda i osvajanje Lige šampiona. Zato smo ovdje".

ČELZI kao inspiracija

"Ovo je polufinale, a u njemu su tri favorita - Real, Barselona i Bajern. Mi smo tu četvrta sila. Slično je bilo prošle godine, tada je u našoj koži bio Čelzi. I šta je bilo? Čelzi je osvojio! Shvatićete šta želim da kažem, Čelzi je naša inspiracija", kazao je Klop koji zna kako da motiviše igrače.

"Ne treba im motiv, ali sam im rekao da bi osvajanje Lige šampiona za nas bilo istorijsko dostignuće. Znam da žele isti što i ja", jasan je Klop.

Murinjovo izlaganje na pres konferenciji je uglavnom bilo diplomatsko.

"Četiri najbolja tima su u polufinalu, možda su jedino još tu mogli da se umiješaju Juventus ili Mančester junajted. Teško je reći ko je najbliži finalu, sva četiri tima imaju po 25 odsto šansi", rekao je Murinjo koji će večeras učestvovati u četvrtom uzastopnom polufinalu (treće kao trener Reala, jedno sa Interom).

REAL igra za 14. finale

Madriđani večeras igraju za 14. finale u najvećem evropskom klupskom takmičenju, a Borusija za tek drugo.

"Tradicija? Sami je pišemo, ona je manje važna kada mečevi počnu. Mada, nikada nije zanemarljiva", dodao je trener Reala, dok čelnici "milionera” ističu da im odgovara uloga autsajdera.

"Možemo mnogo da dobijemo, a nemamo šta da izgubimo", rekao je izvršni direktor njemačkog giganta Hans-Joakim Vacke.

"Sve što smo do sada uradili u Ligi šampiona je fenomenalno, ali hoćemo da idemo na "Vembli”, poručio je Kuba Blaščikovski, vezista Borusije.

Ozil: Sada želim finale

Mesut Ozil se vraća u rursku oblast, jer je ranije igrao za Šalke (velikog rivala Borusije) i jasno je da ga ne čeka prijateljska atsmofera na "Vestfalenu”.

Njemcu je, kao i Žozeu Murinju, ovo treće polufinale Lige šampiona zaredom i vjeruje da je vrijeme da napravi korak naprijed.

"Želimo finale i titulu. Vrijeme je da preskočimo finale i vjerujem da smo bolji tim od Borusije - rekao je Ozil i osvrnuo se na prelazak Marija Gecea u Bajern. - Nisam znao za to. Ipak, drago mi je zbog njega, on je moj dobar prijatelj i vrhunski fudbaler", dodao je Ozil.

BORUSIJA D - REAL M.

Dortmund - Stadion "Vestfalen”. Kapacitet: 65.590. Sudija: Bjern Kuipers (Holandija). Početak u 20.45.

Borusija (4-2-3-1): Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer - Bender, Gindogan - Blaščikovski, Gece, Rojs - Levandovski.

Real Madrid (4-2-3-1): Dijego Lopes - Ramos, Pepe, Varane, Koentrao - Alonso, Kedira - Di Marija, Ozil, Ronaldo - Iguain.

Galerija

Bonus video: