Ronaldo: Španija favorit u Brazilu

"Španija ima igru i fudbalere koje bi cio svijet želio da posjeduje", rekao je Ronaldo za sajt Španske fudbalske federacije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2013. 16:36h

Nekadašnji brazilski as Ronaldo, smatra da je Španija, a ne njegov rodni Brazil, favorit za osvajanje titule prvaka svijeta 2014. godine

Ronaldo, koji je predvodio Brazil do titule šampiona svijeta 2002. u Japanu i Južnoj Korejim trenutno se nalazi u Španiji na promotivnoj turneji Kupa konfederacija koji se održava u junu.

Finale Španija – Brazil na Kupu konfederacija između Španije i Brazila, smatra Ronaldo, "otvorilo bi apetit" za glavni događaj sljedeće godine.

"Španija ima igru i fudbalere koje bi cio svijet želio da posjeduje", rekao je Ronaldo za sajt Španske fudbalske federacije.

On je napomenuo da je baza Španije, koja je aktuelni svjetski i evropski šampion, sastavljena od igrača Reala i Barselone koji su "najbolji klubovi na svijetu".

Ronaldo veoma poštuje i španskog selektora.

"Volim način rada Del Boskea, kao i njegov humani odnos prema igračima", ocijenio je Ronaldo koji je svojevremeno igrao pod trenerskim nadzorom Del Boskea, dok je igrao u Realu.

Ronaldo je naglasio da Brazil nije bez šanse za osvajanje titule na Mundijalu, iako ima slabiju reprezentaciju od Španije, "zbog činjenice da se igra na domaćem terenu".

Ronaldo je, takođe, istakao da Španci nemaju razloga da strahuju da će tereni u Brazilu biti loši, čime bi mogla da bude ugrožena njihova igra zasnovana na kratkim pasovima.

"Potrudili smo se da trava na terenima bude istog kvaliteta kao u Evropi, tako da lopta može brzo da se kreće", rekao je Ronaldo koji je u Organizacionom komitetu Mundijala 2014, zajedno sa još jednom legendom brazilskog fudbala, Bebetom.

Bonus video: