Borusija na Real, uzdrmana zbog "slučaja Gece"

Pripreme Borusije poremećene su danas, dan prije meča, nakon što je objavljeno da će jedan od najvažnijih igrača Mario Gece na kraju sezone preći u Bajern
2 komentar(a)
Gece, Foto: Beta/AP
Gece, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.04.2013. 14:57h

Fudbaleri Borusije Dortmund i Reala sastaće se sjutra u polufinalu Lige šampiona, a ovo će im biti treći susret ove sezone.

Real će tražiti prvu pobjedu u duelu dva tima koji spadaju među najatraktivnije u Evropi ove sezone, a biće to i drugi čin okršaja Bundes lige i Primere, poslije večerašnjeg okršaja Bajern Minhena i Barselone.

Osim što su ova četiri tima možda najbolja u Evropi ove sezone, ovakvo polufinale pokazuje i da se snage u kontinentalnom fudbalu pomjeraju, poslije više od 20 godina dominacije Premijer lige i Serije A.

Pripreme Borusije poremećene su danas, dan prije meča, nakon što je objavljeno da će jedan od najvažnijih igrača Mario Gece na kraju sezone preći u Bajern.

Bajern će platiti obeštećenje od 37 miliona eura, a saopštio je i da je želio da odloži objavu iz razumijevanja za Borusiju, koja meč sa Realom najavljuje kao "najspektakularniju u svojoj istoriji na domaćem terenu".

Navijači su Geceov profil na Fejsbuku zasuli uvredama, a uprava Dortmunda pozvala je pristalice da "bezuslovno" podrže 20-godišnjeg igrača.

"Sada više nego ikad, Borusija Dortmund ne smije da bude ometana i da razmišlja o bilo čemu drugom osim o postavljanju temelja za iznenađenje u sjutrašnjem polufinalu Lige šampiona i plasmanu u finale", navodi se u saopštenju kluba.

Borusija je u grupi pobijedila Real sa 2:1, dok je u gostima bilo 2:2.

"Možemo mnogo da dobijemo, a nemamo šta da izgubimo", rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans-Joakim Vacke.

Redovi pred blagajnama stadiona napravljeni su dva dana prije početka prodaje ograničenog broja karata.

Borusija je ostala jedini neporaženi tim u takmičenju. Njemački klub je samo jednom igrao u finalu, kada je pobijedio, dok je Real 13 puta igrao u najvećoj utakmici klupskog fudbala.

Real je praktično izgubio šanse da osvoji titulu u Španiji, tako da je svu pažnju usmjerio na Ligu šampiona.

"Idemo u Njemačku da pobijedimo, tako da možemo da se vratimo na "Bernabeu" obezbijeđeni i da probamo tako da se plasiramo u finale", rekao je napadač Reala Hose Kaljehon.

Španski tim je tokom vikenda u prvenstvu ostao bez povrijeđenog Luke Modrića i defanzivca Marsela, dok je Karim Benzema blago šepao.

Modrić i Benzema su uvršteni na spisak od 23 igrača, dok je Marselo izostavljen.

Bonus video: