Super Mario uplašio "blaugranu"

Tako je Barselona u najavi večerašnjeg okršaja morala da se spremi i za Super Marija, golgetera bez mane koji će sigurno dobiti šansu od prvog minuta, jer je Mandžukić suspendovan
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2013. 10:50h

Pet golova za ukupno 80 minuta provedenih na terenu - to je učinak Marija Gomesa u posljednja dva meča Bajerna protiv Volfsburga u Kupu i Hanovera u Bundes ligi.

Tako je Barselona u najavi večerašnjeg okršaja u Ligi šampiona morala da se spremi i za Super Marija, golgetera bez mane koji će sigurno dobiti šansu od prvog minuta s obzirom na to da je Mario Mandžukić suspendovan.

Gomes, koliko god bio druga opcija u Bajernu, ima odlične brojke - dao je deset golova u prvenstvu (na 17 utakmica, uglavnom ulazio s klupe), četiri u Kupu Njemačke i jedan u Ligi šampiona.

GOLMANI

Dijego Lopes (Real Madrid) - Madriđani su rizikovali kod 2:1, Betis je čak i imao dva zicera za izjednačenje. Ipak, Lopes je potvrdio čudesnu formu i protiv tima iz Sevilje.

Nikolov (Ajntraht) - makedonski veteran je bio junak pobjede nad Šalkeom koja bi na kraju klubu iz Frankfurta mogla da donese i plasman u Ligu šampiona.

ODBRANA

Žonatan (Inter) - "da li je ovo Majkon"? Upitali su se navijači Intera u meču sa Parmom. Ne, nije, u pitanju je toliko osporavani Džonatan koji je odigrao utakmicu života u dresu "crno-plavih".

Mertezaker (Arsenal) - Arsenalova sezona odjednom opet ima smisao, Liga šampiona nije daleko. Ogromni Njemac je riješio londonski derbi protiv Fulama.

Baša (Lil) - crnogorski štoper se ne odriče evropske elite sa Lilom. Njegov pogodak u sudijskoj nadoknadi je riješio pobjednika na Korziki protiv Bastije.

SREDINA

Romulo (Fiorentina) - ludi meč na "Frankiju" sa Torinom je ipak završen po ukusu Fiorentine. Bilo je 3:0, potom 3:3, sve dok Brazilac nije savladao Žilea za olakšanje u Firenci.

Asamoa (Juventus) - prosječni derbi je odlučio jednim bijegom u kojem je nadmudrio i Abatea i Ameliju i iznudio penal...

Vidal (Juventus) - ... A Vidal je kazneni udarac izveo šmekerski i Milan je pao na "Juventus areni".

Sesenjo (Sanderlend) - "crne mačke" su zrele za velike stvari sa Paolom di Kanijom. Pokazao je to i trijumf nad Evertonom na Stadionu svjetlosti.

Fabregas (Barselona) - prekinuo je mučenje sa Levanteom.

Iličić (Palermo) - u Palermu je sada sve drugačije nego što je bilo prije mjesec. Opstanak je blizu nakon nekoliko pobjeda i junačkog remija u Kataniji koji je u 94. minutu potpisao Josip Iličić.

Šejru (Marsej) - Marsej je prvi do nedodirljivog PSŽ-a zahvaljujući golu mlađeg od braće Šejru protiv Bresta.

Grenije (Lion) - ime 22-godišnjeg Klemena Grenijea je zapalilo Francusku, a uskoro će i Evropu.

NAPAD

Bejl (Totenhem) - s dva poteza je pokazao koliko je odbrana Sitija nemoćna. Prvo je magičnim potezom spoljnjim dijelom kopačke asistirao Dempsiju, a onda i bez problema matirao Harta za konačnih 3:1.

Suares (Liverpul) - "redsi" imaju kanibala. Nakon što je ujeo Baneta Ivanovića više niko ne priča o klasi Urugvajca. "Šaljite ga na liječenje", poručilo je Udruženje fudbalera Engleske.

Gomes (Bajern) - Jup Hajnkes zna kako da ga iskoristi. Gomes je mašina za golove.

Roki (Inter) - najčudnija investicija Intera u eri Masima Moratija nije baš toliki promašaj. Iskusni Roki je donio tri boda protiv Parme...

Di Natale (Udineze) - "magija Di Natalea opčinila Lacio", bio je naslov na "Gazeti" nakon što je Toto majstorskim polumakazicama zapalio "Friuli".

Insinje (Napoli) - Napolitanci imaju novog idola - Lorenca Insinjea. Momak koji je rođen u Napulju odlučio je komplikovani meč protiv Kaljarija.

Galerija

Bonus video: