Barski Rapex amaterski šampion Južne regije

Izabranici Alena Đeljoševića su u finalu savladali odličnu ekipu Opštine Herceg Novi sa 4:2
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2013. 19:33h

Fudbaleri Rapexa iz Bara prvi su zvanični šampioni Južne fudbalske regije u malom fudbalu.

I to na kakav način su izabranici Alena Đeljoševića stigli do trijumfa nad odličnom ekipom Opštine Herceg Novi (rezultat je u velikom finalu bio 4:2, uz het-trik Uskokovića i gol Zaganjora), koji ih na kraju godine vodi u glavni grad, Podgoricu, i garantuje meč za prvaka Crne Gore.

Prvo su savladali glavnog favorita ekipu Škorpiona 5:4, uz čak tri gola Vukićevića, pa u polufinalu JP Vodovod lagano 5:1, (koji je poslije velike borbe savladao barski tim Varadero&La Esquinu 4:3), i na kraju već spomenute” Opštinare”.

Ekipa Opštine Herceg Novi je u prvom meču savladala Keku&Polo 3:1, a u polufinalu ruku na srce zasluženo Kontejnerski terminal 3:2, iako je lako moglo biti drugačije da su momci Avda Šabovića u nekoliko navrata bili precizniji u samoj završnici.

Na završnom turniru u Herceg Novom učestvovale su po četiri najbolje ekipe ove dvije lige, barske Mobileland i Biznis lige iz Herceg Novog.

Inače, barska liga postoji već sedam godina. Kroz ovu ligu je za sve te godine prodefilovalo preko 80 ekipa, učestvovalo preko 1.000 igrača od 16 do 64 godine, odigrano je preko 300 kola i više hiljada mečeva.

Bila je model svim ostalima u Crnoj Gori, i nesebično dala podršku u organizaciji svih ovakvih projekata u brojnim gradovima Crne Gore, od zvaničnog pravilnika, načina registracije igrača, formiranja takmičarskih i disciplinskih komisija, sistema takmičenja, a tako će biti i u narednom periodu u cilju razvoja amaterskog malog fudbala pod okriljem Fudbalskog saveza Crne Gore...

Bonus video: