Mesi još pod znakom pitanja

Barselona će danas doputovati u Minhen, u ekipi će biti najbolji igrač svijeta Lionel Mesi, ali je njegov nastup i dalje neizvjestan
1 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2013. 11:38h

Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Barselone sjutra igraju prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona, a obje ekipe ove sezone pokušavaju da osvoje petu titulu evropskog prvaka.

Bajern će igrati u trećem polufinalu Lige šampiona u posljednje četiri sezone, dok je Barselona šešti put uzastopno među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Bavarci su prošle sezone u finalu poslije penala izgubili od Čelzija.

Obje ekipe su dominantne u svojim prvenstvima, Bajern je osvojio titulu šampiona u Bundes ligi, a Barselona će je gotovo sigurno uzeti u Španiji, jer trenutno ima 13 bodova više od Real Madrida.

Od sljedeće sezone Bajern će predvoditi bivši trener Barselone Pep Gvardiola, koji je sa španskim klubom 2009. i 2011. godine osvojio Ligu šampiona.

“Bajern je veoma jak protivnik. Ove sezone je postigao izuzetne rezultate. Ali, imamo i mi takmičarsku ekipu i vidjećemo šta će se dogoditi”, rekao je pomoćni trener Barselone Đordi Roura.

Barselona će danas doputovati u Minhen, u ekipi će biti najbolji igrač svijeta Lionel Mesi, ali je njegov nastup i dalje neizvjestan.

Argentinac je povredio tetivu tokom utakmice sa Pari Sen Žermenom 2. aprila i od tada je propustio tri prvenstvene utakmice, ali je igrao u revanšu protiv francuskog kluba prije dvije sedmice i učestvovao u akciji prilikom postizanja gola.

Trener Bajerna Jup Hejnkes opisao je Mesija kao “fenomena” i “vanzemaljca”.

U ekipi Barselone zbog povreda neće biti Havijera Maskerana i Karlesa Pujola, dok će utakmicu propustiti napadač Bajerna Mario Mandžukić, ali i Toni Kros i Holger Badštuber.

Mandžukića će zamijeniti Mario Gomes, koji je postigao pet golova prošle sedmice, dva u prvenstvu protiv Hanovera i tri u Kupu protiv Volfsburga.

On je prošle sezone bio drugi strijelac Lige šampiona.

Bonus video: