Fergi želi da sruši rekord Čelzija i uzme 96 bodova

Slavni Škot je pred večerašji meč sa Aston Vilom poručio da želi da njegov tim dobije preostalih pet utakmica, kako bi srušio rekord Murinjovog Čelzija, koji je 2005. osvojio 95 bodova
0 komentar(a)
Aleks Ferguson, Foto: Beta/AP
Aleks Ferguson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.04.2013. 10:09h

Mančester junajted večeras (21) dočekuje Aston Vilu, a pobjedom bi i teoretski osigurao 20. titulu prvaka Engleske.

To, međutim, nije jedini cilj sera Aleksa Fergusona - slavni Škot je poručio da želi da njegov tim dobije svih preostalih pet utakmica, kako bi došao do cifre od 96 bodova i tako srušio rekord Murinjovog Čelzija, koji je 2005. osvojio 95.

„To uopšte nije van našeg domašaja. Ako me pitate može li Mančester junajted da dobije pet vezanih utakmica, samo ću vas upitati koliko puta smo to uradili”, rekao je Fergi za „Dejli miror”.

Zadatak, međutim, neće biti nimalo lak. Nakon večerašnjeg okršaja sa „vilenjacima”, „crveni đavoli” gostuju Arsenalu, pa dočekuju Čelzi i Svonsi, a na kraju idu u Birmingem na meč sa Vest Bromičom.

„Način na koji prilazimo mečevima je veoma dobar, a reakcija protiv Vest Hema je bila fantastična. To je težak teren, njihovi slobodni udarci mogu da stvore pritisak, ali sam ponosan kako su igrači to prevazišli i pokazali da nećemo usporavati”, zaključio je Ferguson.

Bonus video: