Nadam se da ću i naredne sezone voditi Inter

Stramaćoni je u martu prošle godine zamijenio Klaudija Ranijerija, nakon loše serije rezultata
0 komentar(a)
Stramaćoni, Foto: Beta/AP
Stramaćoni, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.04.2013. 12:30h

Inter je dobro počeo sezonu u Seriji A, ali u posljednje vrijeme ima problema sa povredama, pa je upao u lošu rezultatsku seriju.

Iako mnogi za to optužuju trenera Andreu Stramaćonija, on je uvjeren da će dobiti podršku vlasnika kluba Masima Moratija da i sljedeće sezone bude na mjestu šefa stručnog štaba.

Stramaćoni je u martu prošle godine zamijenio Klaudija Ranijerija.

"Nakon dvanaest mjeseci na ovom mjestu uvjeren sam da ću ostati na klupi Intera. Ne volim da se žalim i nikad neću to da radim, ali ove godine nam se dogodilo mnogo toga lošeg. Međutim, nikada se nisam osjećao usamljen u ovome što radim, jer predsjednik štiti sve nas u klubu”, rekao je 37-godišnji stručnjak.

Inter je nakon posljednje serije katastrofalnih rezultata pao na osmo mjesto Serije A, izgubivši utakmice od Atalante, Kaljarija i Juventusa, ali Stramaćoni vjeruje da su u rušenje njegove pozicije ključnu ulogu odigrali mediji.

"Problem je moj imidž u medijima. Nakon pobjede protiv Napolija izgledalo je kao da sam “Specijalni broj jedan, samo drugo izdanje”, a sad mnogi smatraju da nisam sposoban da vodim tim iz Serija A. Bez obzira na sve, kao što je predsjednik rekao, 20. maja će se znati šta budućnost donosi Interu. Moramo da damo sve od sebe u preostalih šest utakmica. Vi radite svoj posao, a ja ću svoj. Ljudi van kluba pokušavaju da pronađu nekoga koga će okriviti za loše rezultate, ali istina je da smo zbog serije povreda morali da mijenjamo taktiku. Kad imamo kompletnu ekipu na raspolaganju, sposobni smo da pobijedimo bilo koga”, samouvjereno je zaključio Stramaćoni.

Bonus video: