Peres spreman da za Nejmara plati 100 miliona eura

Do sada je najveći transfer bio prelazak Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda na “Santijago Bernabeu”, a bio je vrijedan 94 miliona eura
3 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.04.2013. 09:48h

Nije nikakva tajna da se Nejmar obećao Barseloni, odnosno da je već potpisao predugovor sa katalonskim klubom.

To bi trebalo da se desi najkasnije na kraju naredne sezone, a veća je vjerovatnoća da će već od septembra zaigrati u društvu Lea Mesija, Ćavija, Andresa Inijeste…

Međutim, prema pisanju brazilskih medija I katalonskog “Sporta”, posao “ljutom” rivalu želi da pokvari Florentino Perez, koji želi novi mandat na čelu Real Madrida.

Da bi dobio podršku za novi četvorogodišnji mandat, prvi čovjek “kraljevskog kluba” želi navijačima da “pokloni” jedan od najvećih bisera svjetskog fudbala.

Sandro Rosel, prvi čovjek Barselone, je dobio informaciju da je Perez za dovođenje ovog talentovanog napadača spreman da izdvoji čak 100 miliona eura.

Iako bi to bio najskuplji transfer u istoriji i iako vlada velika finansijka kriza, Realovom predsjedniku novac, očigledno, ne predstavlja problem.

Do sada je najveći transfer bio prelazak Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda na “Santijago Bernabeu”, a bio je vrijedan 94 miliona eura.

Međutim, teško da će Madriđani uspjeti da realizuju transfer, pošto je Santos pristao na sumu od 45 miliona eura, a već je dobio 10.

Uz to, postoji klauzulu u dogovoru dva kluba, po kome bi Santos, u slučaju da proda Nejmara nekom drugom klubu, na račun Katalonaca morao da uplati čak 80 miliona eura.

Fudbalski portal "Goal.com" je plasirao informaciju da će Nejmar nakon završetka Kupa konfederacija, koji će se odigrati u junu, doći u Kataloniju i staviti svoj potpis na ugovor.

Bonus video: