Sutjeska grabi ka tituli

Znali smo da imamo za protivnika opasnu ekipu, ali dobro smo se pripremili i uspjeli da položimo veliki test", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske
101 pregleda 2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.04.2013. 07:21h

Fudbaleri Sutjeske pobjedom nad Zetom napravili su značajan korak ka krajnjem cilju - šampionskom prstenu.Izabranici Dragana Radojičića nijesu prikazali dopadljivu igru, ali nova trojka, osma proljećna zadovoljila je stručni štab, igrače i navijače, jer Sutjeska bez

problema preskače sve rivale. Ovaj put ceh je platila Zeta, koja se kući vraće sa dva gola u mreži…

U uvodnih 10. minuta gosti su kontrolisali situaciju na terenu u potpunosti.Ipak, kako je vrijeme odmicalo jesenji prvak uspostavio je ravnotežu na sredini terena i preko napadača Ćetkovića i Isidorovića konstantno prijetio.

Ležernu igru u poslednjoj liniji Zete umalo nije kaznio Darko Karadžić u 18.minutu, čiji šut završio pored gola.

Samo dva minuta kasnije Ćetković je odličnom uposlio Karadžića, koji je ostao nedorečen. Do odlaska na odmor Ćetković i Karadžić imali su po jednu priliku, međutim, sve se svelo na pokušaj.

“Mislim da smo zasluženo stigli do pobjede. Znali smo da imamo za protivnika opasnu ekipu, ali dobro smo se pripremili i uspjeli da položimo veliki test. Ovo je bila utakmica koje sam se najviše pribojavao zbog kvaliteta Zete. Odigrali smo onako kako smo se i dogovorili. Poslije gola Zeta se otvorila, nakon čega je bilo mnogo lakše, a na kraju propustili smo par pozicija da čak stignemo i do ubjedljive pobjede”, rekao je Radojičić, trener Sutjeske.

Nakon odmora domaćin je krenuo na sve ili ništa i već u 54. minutu stiglo je vođstvo.

Naime, šut Isidorovića rukom je zaustavio Miloš. B. Radulović, zbog čega je glavni arbitar Aleksandar Marković opravdano pokazao na bijelu tačku.

Siguran egzekutor sa jedanaest metara bio je Darko Karadžić.

Samo par minuta kasnije nova prilika. Ćetković je po ko zna koji put asistirao, ovaj put Stevoviću, čiju šut sa šesnaest metara završava iznad gola.

Smušeni protivnik potpuno se pogubio, zbog čega je u svakom trenutku morao da strepi da ne primi gol.

U 61. minutu Karadžić je sjajno primio loptu u šenestercu i otvorenim dijelom stopala šutirao, ali je Ivanović odbio loptu do Stevovića, koji iz neposredne blizine nije uspio da zatrese mrežu.

Gosti su prvi put u nastavku odgovorili u 63. minutu - Boljević je na drugoj stativi pogodio Koraća, ali se Janjušević nije dao iznenaditi.

U 71. minutu Balša Božović je idealno zavukao loptu Koraću, čiji šut je završio u rukama domaćeg golmana.

Odmah zatim na drugoj strani Jovović je odgovorio udarcem iz daljine.

Meč je odlučen u 75. minutu kada je Stevović uputio centaršut za Jovovića, koji je na pravi način iskoristio neopreznost Golubovčana i preciznim udarcem poslao loptu pod prečku.

U finišu meča Igor Poček je imao odličnu priliku, ali se Ivanović nije dao iznenaditi. Do kraja meča najinteresantnije bilo je na tribinama gdje se orilo - titula, titula.

“Čestitam Sutjesci na zasluženoj pobjedi.Nijesmo loše otvorili utakmici, čak smo imali neke naznake da možemo postići gol, ali nam je nedostajao završni pas. Onda smo dozvolii nakon naše greške da primimi gol, nakon čega je došlo do pada u igri, tako da se više nijesmo mogli vratiti u meč”, istakao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Sutjeska - Zeta 2:0 (0:0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 1.000. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Srđan Korać (Bar). Strijelci: Karadžić u 55. iz jedanesterca, Jovović u 75. minutu. Žuti kartoni: Janjušević, Jovović (Sutjeska), Radulović, Burzanović (Zeta).

Sutjeska: Janjušević - Bečelić 6,5 Kosović 6,5 Ćuković 7, Stijepović 6,5, Jovović 7, Nikolić 7, Stevović 6,5, Karadžić 7 (Pejović), Ćetković 7 (Poček), Isidorović 6,5.

Zeta: Ivanović 7, Miloš M. Radulović 5, Kaluđerović 5, Boljević 6, Novović 5, Vlaisavljević 5, Božović 5, Došljak 5, Burzanović 5 (Vukčević), Korać 5, Miloš B. Radulović 5 (Otašević).

Bonus video: