Minimalac Čelika protiv Mladosti

Poslije odmora trener “metalurga “ u pravom trenutku uveo je Rodoljuba Marjanovića, koji je zamijenio Ivanovića, a njegovim ulaskom Nikšićani su odmah bili konkretniji u napadu
70 pregleda 0 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.04.2013. 08:29h

Fudbaleri Čelika upisali su treću uzastopnu pobjedu - izabranici Slavoljuba Bubanje savladali su Mladost u igri za zaborav.

Ipak, i pored loše igre ,,metalurzi“ su u 22. minutu dočekali zicer, koji Jovović nije uspio da pretvori u gol.

Osam minuta kasnije Ivanović je nakon kombinacije Bulajić - Videkanić, oprobao je udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Vujović bio na mjestu.

Priliku da ipak na odmor ode sa prednošću Čelik je imao u finišu, kada je Jovović pokušao da iskoristi nesporazum Vukovića i Vujovića, ali su gosti imali sreće.

"Pokazalo se da sam se s razlogom pribojavao utakmice, jer su se moji igrači ispraznili i fizički i psihički nakon polufinala Kupa. Pokušao sam da odmorim neke igrače, zbog čega sam sačuvao Dubljevića i Marjanovića. Znao sam da će biti teško i zbog toga je najvažnije da smo osvojili tri boda, čime idemo ka cilju, da osiguramo Evropu i prije finala Kupa", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Poslije odmora trener “metalurga “ u pravom trenutku uveo je Rodoljuba Marjanovića, koji je zamijenio Ivanovića, a njegovim ulaskom Nikšićani su odmah bili konkretniji u napadu.

I, već u 48. minutu to je donijelo rezultat - nakon najljepše akcije na meču “metalurzi“ su došli do vođstva.

Zorić je sjajnom loptom pronašao Jovovića, koji se dobro oslobodio svojih čuvara, proslijedio je do Marjanovića, koji je kao na “tacnu“ smjestio Račiću, a ovaj u svom stilu poslao u mrežu gostiju.

Nikšićani su desetak minuta kasnije mogli da udvostruče prednost, ali se nakon kombinacije Zorića i Videkanića, Marjanović umjesto na udarac odlučio da asistira Jovoviću, koji je šutirao preko gola.

Sa druge strane, gosti su pokušavali, uglavnom preko Šćepanovića da dođu do izjednačenja, a u 72. minutu ponovo je priprijetio Vuković iz prekida, ali nije bilo opasnosti za Banovića.

"Čestitam Čeliku zasluženu pobjedu i plasman u finale Kupa. Mislim da je ova utakmica došla u nezgodno vrijeme, jer su obje ekipe bile opterećene igranjem u Kupu. Što se nas tiče, doputovali smo sa dosta kadrovskih problema i smatram da je Čelik bio bolji za taj jedan gol", istakao je Milovan Prelević, pomoćni trener Mladosti.

Čelik - Mladost 1:0 (0:0)

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 300. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Jovica Tatar (Podgorica). Strijelac: Račić u 48. minutu. Žuti kartoni: Kolev, Radović, Račić (Čelik), Kašćelan, Kaljević, Marković, Sanković (Mladost).

Čelik: Banović, Adrović 6,5, Videkanić 6, Radović 6,5, Đikanović 7,5, Kolev 6, Bulajić 7, Jovović 7,5, Račić 7,5 (Vuković), Zorić 7,5 (Simić), Ivanović 6,5 (Marjanović 7).

Mladost: Vujović 6,5, Tomić 6,5, Šofranac 7, Ćetković 7, Vuković 6, Sanković 6,5, Kašćelan 6,5 (Mitrović), Kaljević 5,5 (Pavićević), Seratlić 5,5 (Taku), Šćepanović 6,5, Marković 5,5.

Bonus video: