Mornaru samo bod protiv Petrovca

Štaviše, prema svemu prikazanom mogu i moraju biti zadovoljni bodom koji je stigao kao plod trenutne inspiracije veziste Željka Krstovića u finišu ne tako lijepog barskog duela.
52 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Petrovac - Mornar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.04.2013. 09:03h

Koliko fudbal zna da bude čarobna, magična, ali i nepredvidljiva igra najbolje su se u komšijskom derbiju uvjerili fudbaleri Mornara.

U meču sa tradicionalno neugodnim rivalom imali su praktično sve, a kada se na kraju svede računica - nisu dobili ništa.

Štaviše, prema svemu prikazanom mogu i moraju biti zadovoljni bodom koji je stigao kao plod trenutne inspiracije veziste Željka Krstovića u finišu ne tako lijepog barskog duela.

A zašto nezadovoljni? Zato što su nakon drugog žutog kartona i isključenja Vujačića u 60. minutu na svojoj strani imali domaći teren, motiv veliki kao Rumija i brojčano oslabljenog rivala, koji je, ruku na srce, bio bolji u prvom poluvremenu.

A onda je uslijedio šok na “Topolici” - nepun minut nakon isključenja, po desnoj strani odlično je prošao kapiten gostiju Radulović, uputio sjajan centaršut, a mladom Muhoviću nije preostalo ništa drugo nego da loptu sprovede u mrežu.

I upali crvenu lampicu na tada već viđenoj primopredaji prvoligaškog “fenjera” sa Cetinja u Bar…

"Pokazali smo karakter i to me raduje. Znali smo da su Barani pod imperativom, ali i da naša prednost leži u dobrom kolektivu. Igrali smo sa igračem manje, dali gol, branili prednost, primili pogodak i sve u svemu ravnopravno okončali meč. Dug je put do opstanka", prokomentarisao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.

A Mornar nije bio pravi. Niti je bio u prethodnom periodu. Barani već devet kola ne znaju za trijumf, a žele opstanak u eliti.

Mornar nema igru koja raduje navijače - koja garantuje opstanak.

Lovćen je nadoknadio minus, dahće za vratom, a težak raspored tek predstoji.

"Sve nas to brine, ali vjerujemo u sebe i da možemo stići do zacrtanog cilja. Uvijek nam nekako nedostaje malo više sportske sreće koja je neophodna za uspjeh. Mislim da smo zaslužili da trijumfujemo, ali nas je važnost duela opteretila. Igrali smo onako kako ne želimo, dugim loptama, sa preskakanjem sredine terena, a kada sam u finišu promijenio formaciju i uveo tri napadača rizik se isplatio", rekao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković koji je zbog suspenzije stratega Saše Petrovića na ovom meču vodio ekipu sa klupe.

Mornar - Petrovac 1:1 (0:0)

Bar - Stadion: ”SRC Topolica”. Gledalaca: 400. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci : Muhović 61. minut (Petrovac), Krstović 84. minut (Mornar). Žuti kartoni: Jelenić, Vukmarković (Mornar), Vujačić (Petrovac). Crveni karton: Vujačić (Petrovac).

Mornar: Radanović 6, Kajević 6, Rašović 6 (Gačević 6), Skopljak 6, Jelenić 6,5 (Vukmarković), Vojvodić 6,5 , Krstović 7, Kacić 6,5 (Bogdanović) , Rotković 6 , Ćulafić 6, Divanović 6.

Petrovac: Popović 6, Radulović 6,5, Čelebić 6, Mrvaljević 6,5, Grbović 6, Šofranac 6,5, Golubović 6, Pejaković 6 (Leverda), Muhović 7 (Pepić), Jablan 6, Vujačić 6.

Bonus video: