Grbalj slavio u Pljevljima

Gosti su sasvim zasluženo došli do bodova, jer su potpuno anulirali glavne napadačke poluge Rudara, Igumanovića, Jovanovića i Stojanovića
0 komentar(a)
Grbalj - Amkar, Foto: Vesko Belojević
Grbalj - Amkar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.04.2013. 08:08h

Grbalj je iz dva šuta u okvir gola došao do tri boda, za razliku od domaćina, čiji fudbaleri nisu ni šutnuli u okvir gola Milete Radulovića. Izgleda da su svi problemi domaćih koji su prisutni posljednjih godinu kulminirali na utakmici sa Grbljom.

Velikom pobjedom čete Aleksandra Nedovića u Pljevljima, zakomplikovala se bitka za Evropu: Grbljani, naime, sada imaju samo bod manje od Rudara...

"Kako je počela ova radna sedmica - sa problemima - tako se i završila. Sve ono što nas prati je psihološki djelovalo na ekipu. Uslovi u kojima radimo su sve teži, ali to ne umanjuje zasluženu pobjedu gostiju. Ipak, i dalje imamo bod više i mislim da do kraja prvenstva možemo da izborimo plasman u Evropu", rekao je trener Rudara Nikola Rakojević.

Gosti su sasvim zasluženo došli do bodova, jer su potpuno anulirali glavne napadačke poluge Rudara, Igumanovića, Jovanovića i Stojanovića.

Štoperi Grblja potpuno su kontrolisali svoju polovinu i dubinskim loptama stvarali pometnju na protivničkom dijelu terena.

"Ponosan sam na igrače koji su se nakon šokantne eliminacije iz Kupa podigli i sa 2:0 savladali kvalitetnu ekipu kakva je Rudar. To nije lako, ali naš rad daje rezultat. Korak smo bliže Evropi, idemo meč po meč. Sve ono što smo pružali ove sezone polako nam se vraća", kazao je Nedović.

Gosti su mogli na poluvrijeme sa prednošću, ali je Goran Vukliš odbranio šut Lazara Martinovića sa sedam metara.

U drugom poluvremenu Rudar je ponovo u uvodnim minutima nekoliko puta pokušao da ugrozi gol gostiju, ali bez konkretne završnice.

Napokon, u 67. minutu, gosti su poveli - na jednu dubinsku loptu Igora Radusinovića odlično je reagovao Dejan Pepić i zatresao mrežu.

Bilo je jasno da Rudar nema snage za preokret, jer su gosti zatvorili sve prilaze golu.

Pepić je pet minuta prije kraja iznenada došao u priliku, šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila Ermina Alića i prevarila Vukliša.

Rudar - Grbalj 0:2 (0:0)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 500. Sudija Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Boban Krstev (Cetinje). Strijelac: Pepić u 67. i 85. minutu. Žuti kartoni: Popović, Stojanović (Rudar), I. Bogdanović, Milojko, Pepić (Grbalj).

Rudar: Vukliš 6, Igumanović 5,5, Alić 6, Popović 6, Kaluđervić 5,5 (Bambur), Jovanović 5,5, Nestorović 5,5, Stojanović 5,5 (Nerić), Vlahović 6, Brnović 5,5 (Jeknić), Damjanović 6.

Grbalj: Radulović 6,5, N. Bogdanović 7, I. Bogdanović 6, Glavan 7, Radusinović 7,5, Ragipović 6,5, Milojko 6,5, Martinović 7 (Manojlović), Janković 6,5 (Pepić 7,5), Vuković 6,5 (Đalović), Ašćerić 6,5.

Bonus video: