Bajern torpedovao i Hanover

Rezervni napadači Klaudio Pizaro i Mario Gomes su pogađali po dva puta, jednom Frank Riberi, dok je i vezista domaćina Štindl pronašao put do svoje mreže
0 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2013. 18:51h

Predigra za Barselonu nije mogla da bude bolja - Bajern je samo pet dana nakon što je počistio Volfsburg u Kupu Njemačke (6:1) identičnim rezultatom odradio i meč sa Hanoverom u gostima u prvenstvu.

Trener Jup Hajnkes je ovog puta izveo prilično moćan tim, a rezervni napadači Klaudio Pizaro i Mario Gomes su pogađali po dva puta. Jednom se upisao Frank Riberi, dok je i vezista domaćina Štindl pronašao put do svoje mreže...

"Kakav Bajern, strašan Bajern”, napisao je "Kiker".

A, šestici u Hanoveru je prethodila i jedna loša vijest za Bavarce - Bastijan Švajnštajger je na treningu povrijedio skočni zglob i propustiće prvi meč polufinala Lige šampiona sa Barsom koji se igra u utorak.

"Pomalo smo miješali karte, ali su igrači još jednom dokazali da Bajern nema rezervni tim. Uživamo u fudbalu, u tome je naša snaga, svi smo motivisani da dođemo do cilja", rekao je Hajnkes.

Borusija iz Dortmunda je trijumfovala protiv Majnca (2:0) golovima Marka Rojsa i Roberta Levandovskog, dok je u direktnom duelu za četvrto mjesto Ajntraht bio bolji od Šalkea (1:0), a napadač gostiju Mišel Bastos je promašio penal u 24. minutu kod rezultata 0:0.

"Bio je ovo savršen dan", istakao je Jirgen Klop.

Hamburger je zadržao evropsku nadu trijumfom nad Fortunom iz Dizeldorfa (2:1), a junak je bio dvostruki strijelac Rafael van der Vart.

Rezultati

Bajer – Hofenhajm 5:0 (Kisling 16, 65, Širle 31, 69, Rajnarc 79)

Borusija D. - Majnc 2:0 (Rojs 1, Levandovski 87)

Ajntraht – Šalke 1:0 (Rus 41)

Hamburger – Fortuna D. 2:1 (Van der Vart 14, 20 - Šahin 34)

Hanover – Bajern 1:6 (Hofman 84 - Štindl 16 (autogol), Riberi 23, Gomes 40, 62, Pizaro 71, 86)

Verder – Volfsburg 0:3 (Arnold 13, Olić 27, Dijego (penal) 66)

Juče

Borusija M. - Augsburg 1:0

Sjutra

Štutgart – Frajburg

Nirnberg – Grojter Firt

Bonus video: