Vječna devetka za Miodraga Kustudića

"Veoma sam srećan i izuzetno ponosan. Nikad nisam mislio da ću dočekati ovakav dan", rekao je Kustudić za „Diario Informasion”.
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2013. 13:16h

Nosio je dres Erkulesa od 1978. do 1981. godine, odigrao svega 67 utakmica, ali je ostavio vječni trag u Alikanteu. Bio je idol navijača, prozvali su ga Pepe jer im je bilo teško da „lome” jezik oko njegovog pravog imena, a koliko su se njegova 34 gola urezala u srce svih u Erkulesu, najbolje govori gest uprave - ulaz broj 9 na stadion „Hose Riko Peres” ubuduće će se zvati po Miodragu Kustudiću!

Ceremonija će se održati u nedjelju, u 16.15 časova, neposredno pred početak utakmice sa Kordobom, u kojoj će „bijelo-plavi” tražiti pobjedu kako bi pobjegli iz opasne zone u Segundi. Svečanosti će, naravno, prisustvovati i 62-godišnji Crnogorac, koji od 1993. živi baš u Alikanteu.

Kustudić je rođen 1. aprila 1951. godine u najcrnogorskijem mjestu van matične države, Lovćencu. Igrao je za prvi tim novosadske Vojvodine od 1971. do 1974. godine, kada je prešao u Rijeku, sa kojom je 1978. osvojio Kup maršala Tita.

Nakon tog uspjeha, otišao je u Erkules, u kojem je u tri sezone u Primeri svaki put imao dvocifren broj golova. Potom je proveo dvije sezone u Majorci, a karijeru je završio u Rijeci 1984. godine. Tri puta je oblačio i dres reprezentacije SFRJ.

Navijači kluba iz Alikantea su bili oduševljeni njegovom snagom, zbog čega su mu dali zanimljiv nadimak - Tenk. Kustudić je bio veoma dobar u skoku, a pristalice Erkulesa je osvajao i time što je svaki gol slavio sa njima. Sada će i vječno biti dio istorije kluba i grada...

"Veoma sam srećan i izuzetno ponosan. Nikad nisam mislio da ću dočekati ovakav dan", rekao je Kustudić za „Diario Informasion”.

Bonus video: