Marka: Anćeloti preuzima Real

Italijan je bio kandidat za trenera Reala i 2008. godine nakon što je sa Milanom osvojio dva titule prvaka Evrope
0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Beta AP
Karlo Anćeloti, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.04.2013. 16:34h

Već nekoliko mjeseci traje licitacija u brojnim evropskim medijima da li će Žoze Murinjo i naredne sezone voditi Real Madrid i ko će biti njegov nasljednik.

U “igri” su bili Arsen Venger, Mihael Laudrup, Andre Viljaš-Boaš, a danas je najtiražniji španski sportski list “Marka” objavila da će Karlo Anćeloti od juna biti trener “kraljevskog kluba”.

“Marka” uopšte ne postavlja znak pitanja da li će Murinjo od juna ponovno preuzeti Čelzi i to zato što to sam tako želi.

Sa Realom je, navodno, već prije nekoliko mjeseci dogovorio raskid ugovora, pa u ''kraljevskom klubu'' već razmišljaju o njegovom nasljedniku.

U najboljoj poziciji da ga naslijedi je Anćeloti, koji trenutno vodi PSŽ ka titulu prvaka Francuske.

Iako sa “svecima” ima ugovor do 2014. godine, dogovor o ranijem raskidu se lako može postići.

Anćeloti je, piše “Marka”, bio kandidat za trenera Reala i 2008. godine nakon što je sa Milanom osvojio dva titule prvaka Evrope.

Njegova sposobnost da vodi ekipu punu zvijezda i da se nosi sa pritiskom, kao i primjerena saradnja sa čelnicima kluba i medijima gdje god je radio, u potpunoj su u suprotnosti sa Murinjovom erom u Realu.

Ono što nije Anćelotijev adut je relativno mala popularnost među navijačima Reala, koji su u anketama prednost davali drugim trenerima.

Bonus video: