Grof u elitnom društvu

Rostov je posljednji učesnik polufinala, nakon što je u igri bez golova na svom terenu bio uspješniji u penal-seriji od Tereka, na čijem je terenu za 1. jun zakazano finale
65 pregleda 0 komentar(a)
Grof, Foto: Vesko Belojević
Grof, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.04.2013. 10:03h

CSKA, Zenit, Anži, takav je poredak vrha ruske Premijer lige, koja se zbog enormnih ulaganja i kvaliteta probila u sami vrh svih svjetskih fudbalskih sajtova. Ova tri kluba su izborila plasman i u polufinale Kupa Rusije, i jedini ko će pokušati da im pomrsi račune je Rostov. Klub crnogorskog stručnog štaba, koji predvodi Miodrag-Grof Božović, pomoćni treneri su Vesko Stešević, Milorad Bajović i trener golmana, Branislav Đukanović, će se za ulazak u finale 7. maja boriti protiv lidera Premijer lige, moskovskog CSKA. Za drugo mjesto u finalu, istog dana boriće se Zenit i Anži, u kojem je pomoćni trener Željko Petrović.

A Rostov je posljednji učesnik polufinala, nakon što je u igri bez golova na svom terenu, bio uspješniji u penal seriji od Tereka, na čijem je terenu za 1. jun zakazano finale! Junak pobjede, dakle, bio je hrvatski golman Stipe Pletikosa, koji je na volšeban način odbranio dva penala.

"Nijesam ja heroj, to je naša ekipa. Dosta smo gubili tokom sezone, ali su pobjeda nad Spartakom i potom remi na gostovanju Rubinu podigli ne samo naše samopouzdanje, već i nivo i i kvalitet igre. A penali kao penali. Trudim se da se u pripremi utakmice upoznam sa načinom na koji šutiraju protivnički igrači. Za Olega Ivanova, kojem sam odbranio posljednji penal nijesam imao nikakvih informacija. Odlučio sam da sačekam i krenem poslije šuta. Eto, isplatilo se" kazao je golman “vatrenih” i Rostova, Pletikosa.

Rostov nije imao sreće, pošto se u 26. minutu povrijedio lider na terenu, Danko Lazović.

"Teško mi je da pričam bilo šta. Igra je bila u skladu sa važnošću meča, pravi rat. I znali smo da će da bude teško, jer Terek ove godine igra sjajno, a šansi je bilo na obje strane. Prinudna izmjena Lazovića nam je slomila igru, ali moji igrači su se borili, dali su sve od sebe. Bojali smo se i mi i oni, jer je ulog bio veliki. Obje ekipe su znale da bi primljeni gol značio i kraj", rekao je Božović.

Doskorašnji napadač Grblja Nemanja Nikolić, na klupi je presjedio svih 120 minuta duela sa Terekom.

Bonus video: