Vukotić napustio Mladost

Miodrag Vukotić i Vladan Tomić podnijeli su neopozive ostavke nakon eliminacije Mladosti u polufinalu Kupa Crne Gore
0 komentar(a)
Vukotić, Foto: Savo Prelević
Vukotić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2013. 11:46h

Miodrag Vukotić od danas više nije trener Mladosti. On i njegov pomoćnik Vladan Tomić podnijeli su neopozive ostavke nakon eliminacije Mladosti u polufinalu Kupa Crne Gore u dvomeču sa Budućnosti (1:1, 3:2).

Prvu ekipu kluba sa Starog aerodroma do kraja ovosezonskog prvoligaškog nadmetanja vodiće trener kadeta Mladosti, Duško Globarević.

"Upravnom odboru Mladosti, Vukotić nije dozvolio ništa drugo nego da konstatuje ostavku. Vukotić i Tomić nijesu ostavili izbor, uprkos želji Uprave da oni nastave sa radom do kraja sezone. Vukotić je vodio ekipu u prethodne četiri godine, a on je i najzaslužniji za povratak Mladosti u Prvu ligu", kazao je sekretar Mladosti Miodrag - Mijo Vukićević.

Nakon sjajnih rezultata u prvom dijelu sezone, Mladost je dovela nekoliko pojačanja u zimskom prelaznom roku, u skladu sa proklamovanim ciljem Vukotića - uvesti Mladost u evrokupove.

Niz loših rezultata uzrokovanim i brojnim i čestim povredama provotimaca, Mladost je izgubila korak u prvenstvu za vodećim timovima lige, dok je šansu da se domogne Evrope, Mladost prokockala u polufinalu Kupa.

I tu je ključnu rolu odigrala povreda tokom revanša najzvučnijeg zimskog pojačanja Mladosti, Sanibala Orahovca...

Vukotić je u stručnim krugovima crnogorskog fudbala bio jako cijenjen, pa je glasovima kolega, dva puta bio treći u izboru za najboljeg trenera u Crnoj Gori.

Bonus video: