U ANŽIJU SLAVE

Povratak Sambe

Za superbogati tim iz Mahačkale neće biti problem ni nedjeljna plata 29 - godišnjeg Sambe, od 100.000 funti
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2019. 19:28h

Anži se sa velikom ambicijom spremao da napadne titulu u ruskoj Premijer ligi, ali je posljednjeg dana zimskog prelaznog roka uslijedio šok - Kristofer Samba, stub odbrane, napustio je klub iz Mahačkale. Londonski KPR je uplatio ugovorom definisanu odštetnu sumu od 12,5 miliona eura i tamnoputi štoper je pošao u zvučniju Premijer ligu!

"Katastrofa, pa naša igra se ne može ni zamisliti bez Sambe. On našu odbranu čini gotovo neprobojnom", žalio se Željko Petrović, pomoćni trener Anžija. I bio je u pravu pošto je Anži bez Sambe izgubio drugu poziciju i tek je posljednejg vikenda ostvario prvu proljećnu pobjedu u ligi.

Ipak, KPR i pored pojačanja nije uspio da se uključi u borbu za opstanak, pa će londonski klub morati da drastično smanji budžet. Anži je već krenuo u spasavanje KPR-a, ponudom da otkupi još četiri godine ugovora Sambe. Za superbogati tim iz Mahačkale neće biti problem ni nedjeljna plata 29 - godišnjeg Sambe, od 100.000 funti.

"Sjajno sam se osjećao u Rusiji, a to što sam na brojnim terenima bio prozivan zbog boje kože?! Pa to mi se dešavalo svugdje gdje bi igrao. U Anžiju sam se osjećao kao član složne porodice" rekao je Samba prilikom zimskog prelaska na Ostrvo.

Samba je rođen u francuskom Kreteju, ali je reprezentativac Konga.

Preporučujemo za Vas