Teves raspršio snove ragbista

A nakon razočaravajućeg ispadanja iz polufinala FA kupa, koji Čelziju ostavlja još nadu da sezonu može završiti trofejom samo u Ligi Evrope, ceh je morao da plati Fulam.
1 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Beta AP
Karlos Teves, Foto: Beta AP
Ažurirano: 17.04.2013. 22:14h

U zaostalim duelima Premijer lige favoriti su ostavrili sjajne rezultate u borbi za direktan plasman u Ligi šampiona naredne sezone. Najznačajniju pobjedu svakako je izvojevao Čelzi na terenu gradskog rivala Fulama, kojom je za bod pretekao Arsenala na trećem mjestu, s tim što “plavci” i dalje imaju utakmicu manje od “tobdžija”.

A nakon razočaravajućeg ispadanja iz polufinala FA kupa, koji Čelziju ostavlja još nadu da sezonu može završiti trofejom samo u Ligi Evrope, ceh je morao da plati Fulam. I to u utakmici u kojoj su se razgoropadili centralni bekovi Čelzija, pošto je nakon vođstva koje je donio David Luiz, Džon Teri pogodio još dva puta.

Uspjeh je tim veći ako se zna da je Čelzi remizirao u pet prethodnih utakmica sa Fulamom.

U finalu FA kupa na “Vembliju” će se 11. maja za najstariji pehar boriti Mančester siti i Vigan, koji su u premijerligaškoj uvertiri odigrali ravnopravan duel na “Itihadu”, koji je ipak pripao “građanima”. Presudila je klasa u napadu Karlosa Tevesa, koji je u finišu pogodio na asistenciju Aleksandra Kolarova.

"Teško je biti ponosan na ekipu i igru kada ne realizujete šanse i izgubite bodove koje ste trebali prikazanim da osvojite u borbi za opstanak. Imali su samo dvije šanse, ali taj trenutak magije Tevesa je presudio i uzalud smo imali bolje šanse i u svakom pogledu dominirali na terenu", bio je razočaran menadžer Vigana, Roberto Martines.

Njegovi “ragbisti” uz utakmicu manje imaju tri boda zaostatka u odnosnu na mjesto koje garantuje opstanak.

A sasvim izvjesno, novi prvak je Mančester junajted koji je remizirao sa Vest Hemom na “Apton parku”. Domaćin je dva puta vodio, ali su “đavoli” tradicionalno dobrom igrom u finišu došli do boda. Bodom Vest Hema zadovoljan je i Liuverpul, jer će Vest Hem morati “crvenima” da uplati milion funti ukoliko obezbijedi opstanak u Premijer ligi.

To je uslov iz pozajmice napadača “crvenih” Endija Kerola, koji je asistirao kod prvog pogotka Rikarda Vaz Tea.

Rezultati

Vest Hem - Mančester junajted 2:2 (Vaz Te 17, Dijame 55 - Valensija 31, Van Persi 77)

Mančester siti - Vigan 1:0 (Teves 83)

Fulam - Čelzi 0:3 (Luiz 30, Teri 43, i 71)

Bonus video: