Huligani Milvola vratili strah na Ostrvo

Kako pišu engleski mediji, 43-godišnji navijač Milvola je optužen za rasističko ponašanje, dok je drugi, koji je 10 godina stariji, prekršio pravila uslovne slobode i obojica će se pojaviti pred sudom u Hendonu 1. maja
4 komentar(a)
Navijači Milvola, Foto: REUTERS
Navijači Milvola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.04.2013. 10:45h

Engleske vlasti žele da smire huligane koji su opet krenuli u akciju - dvojica navijača Milvola su optužena za nerede u subotu na meču polufinala FA kupa protiv Vigana (0:2).

Navijači Milvola su se međusobno tukli na tribinama "Vemblija”, a četvorica policajaca su zaradila lakše ozljede. Takođe, nekolicina fanova londonskog kluba stadion su napustila krvavih glava, a bilo je i onih koji su zabavu pronašli tako što su s glava skidali kape policajcima i krili ih pod jakne...

Kako pišu engleski mediji, 43-godišnji navijač Milvola je optužen za rasističko ponašanje, dok je drugi, koji je 10 godina stariji, prekršio pravila uslovne slobode i obojica će se pojaviti pred sudom u Hendonu 1. maja.

Nasilje na engleskim stadiona je rijetkost od kada su pooštreni zakoni, ali na Ostrvu su zabrinuti nakon svega što se dogodilo proteklog vikenda. Nije zanemarljiv broj onih koji vjeruju da se huligani vraćaju na scenu, jer "Vembli” nije bio jedino poprište tuče navijača. Isto se dogodilo i u Njukaslu poslije komšijskog Tajn-Ver derbija protiv Sanderlenda. Incijatori su bili navijači "svraka” koji su se sukobili sa policijom.

"Ne želimo da se onakve stvari dešavaju ubuduće. Spremni smo da pomognemo kako bi se grešni navijači identifikovali, jer oni sigurno ne misle dobro klubu. Da misle, ponašali bi se drugačije”, stoji u saopštenju Njukasla.

Bonus video: