Utakmice sezone

Za sva četiri tima biće to utakmica sezone, prilika da se ispravi propušteno u prvenstvu ili, u slučaju Mladosti i Grblja, napravi najveći uspjeh u istoriji kluba
2 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2013. 10:13h

Četiri želje, ali samo dvije karte za finale – Čelik i Grbalj, odnosno Budućnost i Mladost, igraće danas revanš mečeve polufinala Kupa Crne Gore, nakon što su obje utakmice prije 14 dana završene neriješenim rezultatom (0:0, 1:1).

Za sva četiri tima biće to utakmica sezone, prilika da se ispravi propušteno u prvenstvu ili, u slučaju Mladosti i Grblja, napravi najveći uspjeh u istoriji kluba.

Ulog je finale pod Goricom 22. maja, definitivno najljepša predstava koju crnogorska klupska scena može da ponudi. Ulog je vjerovatno i mjesto na evrosceni...

U Nikšiću sve od početka

Čelik i Grbalj danas ispod Trebjese kreću od početka, nakon što je meč u Radanovićima prije 14 dana završen bez golova. Takav rezultat zadovoljio je „metalurge”, koji bi pobjedom na svom terenu izborili drugo uzastopno finale i šansu da drugi put zaredom osvoje trofej u Kupu.

Nisu nezadovoljni ni Grbljani, kojima bi gol u gostima otvorio vrata raja.

"Grbalj je ekipa za respekt, vrlo teško primaju golove. Nekada su ih i davali teško, ali sada je situacija drugačija. Na posljednja dva meča dali su pet golova, što dovoljno govori da im je forma u usponu. Ipak, ne bih se bavio protivnikom jer dosta toga zavisi od nas. Imamo dobar rezultat iz prvog meča. Mislim da je moj tim prebrodio krizu i da smo počeli da igramo kako treba. Ne treba zaboraviti činjenicu da u prvenstvu još nismo zatresli mrežu Grblja ove sezone, ali danas jednostavno to moramo da uradimo. Naš cilj je da odbranimo trofej, ali prvo moramo da eliminišemo Grbalj", jasan je trener Čelika Slavoljub Bubanja, koji ne računa na suspendovane Koleva i Ivanovića, dok je nastup Račića pod znakom pitanja zbog povrede.

Grbalj je sva tri puta u prvenstvu ove sezone savladao Čelik. Momcima Aleksandra Nedovića danas odgovara i remi, ali se postignutim golom.

"Za nas je ovo najvažnija utakmica sezone, vjerovatno i za Čelik. To dovoljno govori koliki je ulog. Sve je otvoreno nakon prvog meča, mi se nalazimo u odličnoj formi tako da očekujem pozitivan rezultat i prolaz u finale. Čelik je odlična ekipa i biće sigurno neizvjesno do samog kraja", istakao je defanzivac Grblja Igor Radusinović.

„Otac protiv sina”

Okršaj Budućnosti i Mladosti mogao bi da se okarakteriše i kao „duel oca i sina”, jer gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša obavlja funkciju predsjednika Skupštine Budućnosti, dok njegov sin Marko sjedi u direktorskoj fotelji Mladosti.

Na terenu, ipak, neće biti sentimentalnosti, kao što je nije bilo ni u prvenstvu u prvom dijelu sezone, kada je „sin” zakinuo „oca” za dva boda (1:1). Isti rezultat postignut je u prvom meču polufinala Kupa, što ekipi Budućnosti daje blagu prednost...

"Trenutno naša najvažnije utakmica, cijela sezona staje u ovom meču, vadimo se za prvenstvo, iako se još nismo odrekli borbe za titulu. Odgovara nam 0:0, ali bi bilo suludo da čekamo nazad i igramo na takav rezultat. Nismo takva ekipa, uvijek igramo za gol više i nema razloga da bilo šta mijenjamo. Biće teško, Mladost nas je namučila u prvoj utakmici, i danas će biti vrlo motivisana, ali očekujem i bolju Budućnost nego prije 14 dana", kaže vezista Budućnosti Marko Vukčević.

Trener Radislav Dragićević računa na oporavljenog Tomkovića, takođe i na Radonjića koji će igrati od prvog minuta, dok su i dalje van stroja povrijeđeni Kamberović, Golubović i Radunović.

Sva pojačanja koja je dovela Mladost na polusezoni, stigla su zbog ovakvog meča.

"Budućnost je apsolutni favorit, jer igra na svom terenu, a dala je i gol u gostima. Mi ćemo pokušati da damo svoj trenutni maksimum, šta će nam to donijeti vidjećemo na kraju. Ali, želim da svaki pojedinac ostavi posljednju kap znoja, a ako to ne bude dovoljno, čestitaćemo Budućnosti sportski", kaže Marko Šćepanović, najbolji strijelac Mladosti.

Oba meča počinju u 16 časova.

Galerija

Bonus video: