Šampanjac na hlađenju

"Razlika je značajna, međutim, trenutno stanje neće nas uspavati, jer su u igri još 24 boda", rekao je Darko Karadžić, dvostruki strijelac na meču sa Petrovcem
0 komentar(a)
Darko Karadžić, Foto: Vesko Belojević
Darko Karadžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.04.2013. 13:43h

Treći put ove sezone fudbaleri Sutjeske savladali su Petrovac.

Izabranici Dragana-Gage Radojičića su nakon novog uspjeha uvećali bodovnu razliku u odnosu na drugoplasiranu Budućnost (plus devet) i osam kola prije kraja sezone praktično otklonili dilemu, ako je uopšte i postojala, ko je novi šampion.

Naime, Sutjeska je od početka sedmog šampionata tačno znala šta hoće, protivnike je redom ređala, nebrojeno puta pokazala karakter i odlučnost, što će je po svemu sudeći dovesti tamo gdje nikada nije bila od sticanja crnogorske nezavisnosti...

"Pobjedom nad Petrovcem smo nastavili uspješnu seriju. Savladali smo nezgodnu ekipu, koja zna da igra na rezultat. Teškom mukom smo stigli do nove pobjede, ali kada se ostvari planirano, uspjeh je znatno draži".

"Djelovali smo homogeno, borili se, zbog čega rezultat nije izostao. Dali smo golove u pravim trenucima, reklo bi se, kada protivnika najviše boli. Lijepo je pogledati vrh tabele".

"Razlika je značajna, međutim, trenutno stanje neće nas uspavati, jer su u igri još 24 boda. Jedan ili dva neplanirana poraza mogla bi zakomplikovati situaciju, tako da opuštanja neće i ne smije biti".

"Matematički još nismo, a onog trenutka kada se to desi znaćemo da proslavimo istorijski uspjeh", rekao je Darko Karadžić, dvostruki strijelac na meču sa Petrovcem.

Iako kraj Bistrice spuštaju loptu, sasvim je izvjesno da neće proći dugo vremena da se šampanjac ne otvori.

Naime, razlika koja se iz kola u kolo uvećava, svakako će dodatno motivisati nikšićke “plavo –bijele”, koji su, prvi put od sticanja državne nezavisnosti dočekali da imaju primat u crnogorskim okvirima.

Uostalom, ako u narednom kolu na svom terenu savladaju Zetu, slavlje bi moglo da počne.

"U ovom trenutku razmišljamo samo o Zeti. Nećemo kalkulisati, interesuju nas samo tri boda. Protivnik u svojim redovima ima kvalitetne igrače. Sigurno da zaslužuju bolji plasman od trenutnog, ali na našem terenu popusta nema".

"Jednostavno, Bistrica mora ostati neosvojiva tvrđava. Situaciju kontrolišemo u potpunosti i to je najvažnije. Potrudićemo se da formu održimo do samog kraja, kako ne bismo došli u situaciju da bespotrebno strepimo", zaključio je Karadžić.

Bonus video: