Dalić: Znam da smo blizu titule, Mažić sudi derbi četvrtfinala

Srijeda je drugi slobodan dan na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, pa se sabiraju utisci iz osmine finala
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2018. 18:59h

LIVE BLOG:

20.40 Kapiten Belgije Vensan Kompani rekao je da je utakmica sa Brazilom u četvrtfinalu najvažnija za ovu generaciju igrača.

"Ta utakmica može da promijeni naše karijere. Želimo da idemo do kraja, a sastajemo se sa timom koji ima najbolje igrače", kazao je Kompani.

Belgija je 1986. godine igrala u polufinalu Mundijala.

20.02 Selektor Hrvatske Zlatko Dalić kaže da vjeruje da njegov tim može i do titule prvaka svijeta.

"Znam da smo blizu. Jednostavno znam. Mi smo 40 dana zajedno, ni najmanjeg incidenta nije bilo. Oni trpe, guraju, jedan drugome su podrška... Umorni su. Rekli su mi to, a vidjelo se na utakmici sa Danskom na kojoj su pretrčali 99 kilometara, sedam manje nego protiv Argentine i Nigerije. Meni je jasno da i oni svi jedva čekaju da idu kući, ali kad smo već do ovdje došli, šteta bi bilo ne vidjeti Moskvu", rekao je Dalić za 24sata.hr.

On je rekao da je dobio hiljade poruka nakon plasmana u četvrtfinale, ali nijedna nije bila od Nikole Kalinića, koga je odstranio iz nacionalnog tima nakon prvog meča sa Nigerijom.

"Na to nisam bio ponosan ni srećan i to je mrlja na mojoj karijeri, moj poraz . Ali sam miran, jer sam napravio sve da to toga ne dođe. Šteta, jer Nikola bi ovdje sigurno igrao", rekao je Dalić.

19.50 Barselona je, navodno, dobila prvu ponudu za Jerija Minu, strijelca tri gola glavom na Mundijalu.

Fenerbahče nudi 30 miliona eura za Kolumbijca, koji je plaćen 11 miliona u januaru.

19:09 U Rusiji vlada euforija. Domaćin Mundijala spremno čeka meč četvrtfinala sa Hrvatima i nada se još jednom podvigu. Navijači sada žele da tim ode korak dalje.

Svjestan toga je i defanzivac "zbornaje" Ilja Kutepov.

"Šansa uvijek postoji. Spremni smo, fokusirani, ambiciozni. Želimo da odemo što dalje. Na terenu se sve odlučuje", rekao je Kutepov.

19:00 Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Ante Rebić kazali su da je Hrvatska kvalitetnija od Rusije. Prema njihovim riječima glavni adut Rusa je timska igra.

"Gledali smo sve njihove utakmice i protiv Španije su igrali u drugom sistemu. Bila je to njihova najbolja utakmica. Mi ćemo se pripremiti za obje varijante i biti spremni. Znamo koje su im najjače karike, ali ne bih o imenima", rekao je Perišić,

Na Perišića se nadovezao i Rebić.

"Analizirali smo Ruse, ali mi se moramo koncentrisati na nas. Kvalitetniji smo i to moramo pokazati na terenu. Mi smo ti koji će se najviše pitati u toj utakmici. Njihov najveći adut je timska igra", rekao je Rebić.

Meč četvrtfinala Hrvatske i Rusije na programu je u subotu u 20 časova u Sočiju.

18.25 Srpski sudija Milorad Mažić sudiće derbi četvrtfinala Brazil - Belgija, objavila je FIFA.

16.55 Španija je rano završila Mundijal, a Đerar Pike se posvetio hobiju - tenisu.

As Barselone prati Vimbldon.

16.00 Edinson Kavani će vjerovatno propustiti četvrtfinalni meč sa Francuskom.

Zamijeniće ga Kristijan Stuani.

15:38 Njemački sudija Feliks Brih neće više suditi na Mundijalu u Rusiji.

Kako piše "Blic", njega Fifa nije odredila da dijeli pravdu na mečevima do kraja šampionata.

Brih je sudio meč Švajcarske i Srbije, kada su "sajdžije" trijumfovale 2:1.

14.55 Italijanski mediji javljaju da je Čelsi ponudio 73 miliona eura za Alisona Bekera, golmana Rome i brazilske selekcije. Znači li to da Kurtoa ide...

14.25 Španija će do 9. jula dobiti selektora, objavio je predsjednik Fudbalskog saveza Luis Rubijales.

Kandidati su Miče, Kike Sančes Flores i Luis Enrike.

14.21 Dijego Maradona nazvao je pobjedu Engleske nad Kolumbijom "monumentalnom pljačkom".

"Klasična, monumentalna pljačka. Penal za Englesku je bio faul Kejna. Mislio sam da ne može ovako nešto da se dogodi. Kolumbijci, pokradeni ste", urlao je Maradona.

14:20 Engleska i Švedska igraće u četvrtfinalu Mundijala, a na posljednjem duelu ova dva tima viđen je nezaboravan gol.

Postigao ga je - Zlatan Ibrahimović.

12:27 Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević istakao je da su Orlovi na SP imali "najskandaloznije i najtendencioznije suđenje", a rekao je i da je selektor Mladen Krstajić sam pravio spisak.

"Ne volim da se vadim na te stvari, ali mi smo imali najskandaloznije, najtendecioznije suđenje protiv jedne ekipe, ako uključimo i prethodna dva velika takmičenja. Kad se desilo da UEFA ili FIFA javno priznaju da je suđenje bilo direktno protiv nekoga?", kazao je Milošević.

12:00 Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo kazao je da Engleska ima "zlatnu šansu" da se nađe u finalu Svjetskog prvenstva nakon sinoćnjeg trijumfa u meču osmine finala protiv Kolumbije.

"Dugo vremena Engleska nije došla do ove faze takmičenja, tako da igranje protiv Švedske u četvrtfinalu, te sa pobjednikom meča Rusija-Hrvatska u polufinalu, rekao bih da Engleska ima zlatnu šansu da se nađe u finalu Svjetskog prvenstva" , poručio je Murinjo za rusku televiziju RT.

11:45 [FOTO] Reprezentativci Rusije danas na treningu:

10:43 Navijač Švedske Ragit Šaćiri, rođak švjcarskog fudbalskog reprezentativca Džerdana Šaćirija rekao je u intervjuu za Rojters da mu je bilo teško da slavi prolaz Švedske u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji jer je njegov rođak igrao za protivničku stranu.

9:40 Znamo za šta smo sposobni, ali Brazil je favorit, poručio je selektor Belgije Roberto Martinez uoči četvrtfinalnog meča s "kariokama" koji se igra u petak od 20 časova.

"To je meč iz snova za naše igrače, rođeni su da igraju ovakve mečeve. Prirodno je da želimo da pobijedimo, ali to se od nas ne očekuje", kazao je Martinez belgijskim medijima, prenosi Rojters.

9:15 Kristijano Ronaldo je produžio ugovor sa Realom prije godinu i po, a otkupna klauzula mu je postavljena na čak milijardu eura. List Marca javlja da bi ga Juventus mogao dobiti za deset puta manju cifru.

Staroj dami tih 100 miliona eura ne bi trebao predstavljati problem koliko sami Ronaldovi finansijski zahtjevi. On trenutno u Realu prima 21 milion eura godišnje, a od Juventusa traži 30. Ipak, kako Marcapiše, Juventus će na kraju i pristati na to.

9:00 Odmah po završetku posljednje utakmice osmine finala u kojoj je Engleska nakon izvođenja jedanaesteraca izbacila Kolumbiju, počele su da stižu prijetnje kolumbijskim reprezentativcima. Na meti su senašli Mateus Uribe i Karlos Baka koji nijesu uspjeli da s bijele tačke savladaju engleskog golmana

U brojnim izlivima mržnje na društvenim mrežama Baka i Uribe označavaju se kao najveći krivci, govori im se da se ne vraćaju u Kolumbiju i direktno im se prijeti smrću.

7:49 Posljednji golman, prije Džordana Pikforda, koji je na Mundijalu odbranio penal za Englesku je Dejvid Simen. On je to uradio u Francuskoj 1998. godine.

7:45 Brazilci se već spremaju za Belgiju i meč četvrtine finala. Iz brazilskog kampa kažu da će se Marselo, Danilo i Daglas Kosta vratiti u ekipu za tu utakmicu.

7:17 Četvrtfinalne utakmice na programu su 6. i 7. jula.

Petak

16.00 Urugvaj - Francuska, Nižnji Novgorod

20.00 Brazil - Belgija, Kazanj

Subota

16.00 Švedska - Engleska, Samara

20.00 Hrvatska - Rusija, Soči

7:16 Danas je na Mudnijalu pauza, na programu nema utakmica. Preostalih osam ekipa sprema se za petak odnosno subotu kada su na programu četvrtfinalni mečevi.

7:15 Dobro došli na LIVE BLOG "Vijesti" posvećen Mundijalu 2018. koji se održava u Rusiji od 14. juna do 15. jula.

Galerija

Bonus video: