Benites: Ostavljam mnogo bolji tim nego kada sam došao

Benites je u Čelzi došao novembra 2012. godine kad je na klupi zamijenio Roberta di Matea
61 pregleda 1 komentar(a)
Rafael Benites, Foto: Reuters
Rafael Benites, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2013. 13:17h

Španac Rafael Benites, menadžer Čelzija, rekao je da vjeruje da će ostaviti tim u mnogo boljem stanju nego što ga je zatekao kad je došao na “Stemford bridž”.

On nema podršku većine navijača, ali su se “plavci” pod njegovim vođstvom plasirali u polufinale FA kupa, u kojem će danas igrati protiv Mančester sitija, kao i u polufinale Lige Evrope, gdje ih čekaju dueli protiv Bazela.

Čelzi je, takođe, i dalje u igri za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

“Siguran sam da ću ostaviti neke igrače sa više iskustva. Ne mogu da preuzmem zasluge za dovođenje fudbalera, jer su oni već bili ovdje. Neki od njih su veoma dobri igrači, ali su neki mladi i oni će biti mnogo bolji na kraju sezone. Siguran sam da će sljedeće godine ti igrači biti mnogo bolji. Imaju više iskustva. Oni su napredovali i učili. Sljedeće sezone, dodajte još dva ili tri igrača, i ekipa će biti bolja”, rekao je Benites.

On je naveo da je neiskustvo koštalo tim u nekim utakmicama i da su zato izgubljeni bodovi, a možda i trofeji.

“Čelzi je prošlu sezonu završio na šestom mjestu, sa 20 bodova zaostatka iza dva kluba iz Mančestera. Ove godine ćemo možda završiti daleko iza Junajteda, ali smo bliži Sitiju. Sljedeće sezone, biće još bliže”, zaključio je Španac.

Benites je u Čelzi došao novembra 2012. godine kad je na klupi zamijenio Roberta di Matea.

Bonus video: