Mladost zaustavila Rudar

Mladost je, međutim, pogodila iz prve prilike u nastavku, tačnije kornera Sanibala Orahovca, na koji je manirom engleskih halfova mladi reprezentativac Filip Mitrović glavom sa peterca zakucao loptu u mrežu
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2013. 08:47h

Rudar je zaustavljen na Starom aerodromu nakon pet utakmica bez poraza, te tri uzastopne pobjede. I to od Mladosti, koja je iz osmog pokušaja ovog proljeća došla do prvog trijumfa.

Koliko su izabranici Miodraga Vukotića željno čekali pobjedu, potvrđuje podatak da su posljednji put slavili baš protiv Rudara, i to u posljednjem jesenjem kolu. I tada je kao i juče Mladost očitala fudbalsku lekciju i zasluženo slavila sa identičnih, 2:0.

"Ako moji igrači za 90 minuta naprave samo jednu šansu, onda ne zaslužuju drugo do poraz. Mladost nas je nadigrala i u prethodnom duelu, a danas su više trčali, željeli pobjedu i zasluženo došli do nje. Mladost je sa kvalitetom koji posjeduje morala da “proradi”, ali nažalost to se desilo baš protiv nas", kazao je trener Rudara, Nikola Rakojević.

A taktički rat i opreznu igru na sredini terena, bez ijednog pokušaja, prekinula je Mladost u 20. minutu.

Vladimir Savićević je sjajno primio loptu, ubacio, a loše postavljeni štoperi domaćina dozvolili su Erminu Seratliću neodbranjivi volej pod prečku sa deset metara.

Do kraja poluvremena obje ekipe su bezuspješno pokušavale da dobiju rat na sredini terena.

Tek, odluka Vukotića da u važni meč krene sa šesotricom igrača na sredini i striktnom markacijom protivničkog kreativca Neđeljka Vlahovića, pokazala se kao pun pogodak.

Seratlić se, uz to, sjajno snašao na poziciji centralnog ofanzivnog veziste i sjajnim kretanjem onemogućavao je Pljevljake da prenesu težište igre na polovinu Mladosti.

U nastavku je Rudar ipak uspio da prvi zaprijeti poslije kornera iz kojeg je Ermin Alić glavom šutirao u golmana Nikolu Marčelju.

Mladost je, međutim, pogodila iz prve prilike u nastavku, tačnije kornera Sanibala Orahovca, na koji je manirom engleskih halfova mladi reprezentativac Filip Mitrović glavom sa peterca zakucao loptu u mrežu.

Mladost se oslobodila, krenula da igra prepoznatljivu napadačku igru, ali se nakon kontre Đorđa Krkeljića, iz koje je Blažo Igumanović pogodio prečku, opet vratila igri na kontru.

"Rudar nam je taličan, posljednji put slavili smo protiv njih i sada opet. Ogroman motiv je presudio i uloga autsajdera na koju naši igrači znaju da odgovore. Tradicionalno bolje igraju protiv, na papiru, jačih rivala. Ova pobjeda je važna i zbog psihološke stabilnosti i samopouzdanja pred važan revanš polufrinala Kupa", naglasio je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Mladost - Rudar 2:0 (1:0)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 400. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Srđan Korać (Bar). Strijelci: Seratlić u 20, Mitrović u 52. minutu (Mladost). Žuti kartoni: Krkeljić i Petrović (Rudar).

Mladost: Marčelja -, Tatar 7, Šofranac 7, Mitrović 8, Taku 7, Sanković 7, Mandić 7,5 (Kalezić), Pavićević 7 (Marković), Savićević 7,5 (Orahovac 7,5), Šćepanović 7, Seratlić 8.

Rudar: Vukliš 6, Kaluđerović 6 (Sekulić), Alić 5, Petrović 5,5, Popović 7, Brnović 6, Vlahović 5,5, Stojanović (Krkeljić 6,5), Nestorović 6, Jovanović 5 (Nerić), Igumanović 6.

Bonus video: