Podgoričanima ostala nada u Kupu

U nastavku iste akcije sijevnula je kontra Budućnosti, Mugoša je dobro šutirao sa lijeve strane, ali je lopta otišla tik iznad prečke
63 pregleda 0 komentar(a)
Zeta, Foto: Savo Prelević
Zeta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.04.2013. 08:34h

Minus je rekordan - Budućnost je nakon remija u Golubovcima zaostala devet bodova za vodećom Sutjeskom i definitivno odustala od borbe za titulu, iako je teorija još uvijek drži u igri.

Čak četiri do pomenutih devet bodova Podgorčani su “potrošili” na Zetu, oba puta u proljećnoj polusezoni - prošlog mjeseca pod Goricom kada je bilo 3:3, i juče na Trešnjici kada je ostalo 0:0.

Izabranici Radislava Dragićevića sada će se okrenuti Kupu, gdje ih samo dvije utakmice dijele od trofeja (u srijedu je revanš polufinala protiv Mladosti) sa kojim bi na neki način spasili sezonu.

"Nije da smo digli ruke od prvenstva, ali shvatamo realnost - biće preteško da nadoknadimo toliki zaostatak. Okrećemo se revanšu polufinala Kupa, tek nakon te utakmice vidjećemo kakvi su nam dalji planovi u prvenstvu", prokomentarisao je Dragićević.

Ako ništa drugo, mada je to preslaba utjeha, njegova ekipa je nastavila seriju bez poraza u prvenstvu i Kupu koja traje od 6. oktobra prošle godine (20 utakmica), ali i seriju nepobjedivosti protiv Zete, od koje je posljednji put izgubila sada već daleke 2008. godine.

Lošu predstavu u Golubovcima, u kojoj su do pobjede mogla oba sastava, obilježio je detalj iz 44. minuta, kada su domaći u dvije sekunde dva puta pogodili okvir gola - Balša Božović je prvo gađao u prečku, a onda Žarko Korać u stativu!

"Šteta, imali smo priliku da dobijemo Budućnost nakon ko zna koliko vremena, ali nismo imali sreće. Nadam se da će nam se to vratiti u narednim mečevima", istakao je trener Zete Darko Šuškavčević.

U nastavku iste akcije sijevnula je kontra Budućnosti, Mugoša je dobro šutirao sa lijeve strane, ali je lopta otišla tik iznad prečke.

Tako je u posljednjih 60 sekundi prvog dijela stalo više nego u prethodna 44 minuta, u kojima je viđena jedna polušansa Adrovića i jedna sporna situacija pred golom Zete (srušen Nikač), a u kojima fudbaleri kao da su se takmičili ko će loptu poslati jače uvis.

Igra se dodatno otvorila u drugom poluvremenu, što je bio znak da niko neće igrati “na nulu”, ali je nedostajao završni udarac.

Golman Budućnosti Ljuljanović sjajno je u 61. minutu odbranio loptu koju je nakon centaršuta Burzanovića zakačio neko od njegovih saigrača, dok je šut Raičkovića iz daljine na drugoj strani završio preko gola.

Nikač se u 73. minutu potpuno sam sjurio ka golu Zete, ali je pomoćnik Pajović signalizirao nepostojeći ofsajd, dok je isti fudbaler u posljednjim trenucima imao šansu da ispravi i svoj tim i pomoćnog sudiju, ali nije bio konkretan nakon perfektnog ubacivanja Radonjića.

"Bili smo mnogo oslabljeni, igrači su noć pred meč zbog bolesti otpadali jedan po jedan, prvo Tomković, pa Kamberović, probleme je imao i Peković... Jesmo nezadovoljni rezultatom, ali su ovi mladi igrači pružili maksimum. Naš ulog je bio veći od Zetinog, igrači su bili u grču zbog stalnog moranja u ritmu subota-srijeda", rekao je Dragićević.

Takvih problema njegovi fudbaleri neće više imati do kraja sezone, makar kada je u pitanju prvenstvo...

Zeta - Budućnost 0:0

Golubovci - Stadion “Trešnjica”. Gledalaca: 1.500. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Žuti kartoni: Boljević (Zeta), Kopitović (Budućnost).

Zeta: Ivanović 7, M.M.Radulović 6, M.B.Radulović 7, Kaluđerović 6,5, Novović 6,5, Brnović 6 (Orlandić), Božović 6 (Vlaisavljević), Burzanović 6,5, Došljak 5,5, Korać 6, Boljević 5,5.

Budućnost: Ljuljanović 7, Raspopović 6, Orahovac 6,5, Peković 6, Kopitović 6, Raičković 6, Flavio 6, M.Vukčević 6,5, Mugoša 6 (Cmiljanić), Adrović 6 (Radonjić 6,5), Nikač 6,5.

Bonus video: