Vigan u finalu FA kupa

Okršaj u Londonu će se pamtiti i po žestokoj međusobnoj tuči navijača Milvola koji su na Ostrvu i poznati kao jedni od problematičnijih
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2013. 19:00h

Istorija FA kupa je ispisana i prije ključne bitke za pehar - Vigan je savladao Milvol sa 2:0 na "Vembliju" i plasmanom u finale napravio najveći klupski uspjeh.

U duelu dvije senzacije u ovom takmičenju ipak se vidjela razlika između Premijer lige i Čempionšipa.

Ona je u ovom trenutku toliko izražena u korist Vigana, a sastav Roberta Martinesa, koji dolazi iz grada od svega 80 hiljada stanovnika, do pobjede su vodili dijete Seltika Šon Maloni i Kalum Mekmanaman i tako omogućili svom timu da se 11. maja vrati na isti stadion.

"Pomalo je nestvaran ovaj uspjeh koji smo napravili, ali imamo još jedan meč i nadam se da možemo do trofeja", rekao je Maloni.

Okršaj u Londonu će se pamtiti i po žestokoj međusobnoj tuči navijača Milvola koji su na Ostrvu i poznati kao jedni od problematičnijih.

"Nevjerovatno, međusobno udaranje na toj tribini traje već skoro pola sata", bio je komentar nekadašnjeg igrača Evertona Kevin Kilbana na BBC-u u posljednjim trenucima utakmice.

Martines, menadžer koji je ljetos ostao lojalan Viganu iako je imao poziv Liverpula, znao je da je ova utakmica promijenila istoriju kluba.

"Koliko god čudno zvučalo, kao članovi elite smo bili pod pritiskom pred ovu utakmicu. Znali smo da moramo da opravdamo ulogu favorita i uradili smo veliku stvar. Ovaj dan je promijenio sve", kazao je Španac.

Milvol će se vjerovatno suočiti sa novom kaznom zbog divljanja navijača, jer im ovo nije prvi put da obilježe meč na svoj način.

"Iskreno, prvi put sada čujem za te incidente na tribinama. Niti sam čuo, niti vidio tokom utakmice šta se dešava. Na ovaj intervju sam došao direktno iz svlačionice i treba da znam sve činjenice prije nego prokomentarišem bilo šta o navijačima", istakao je menadžer Milvola Keni Džaket.

Vigan će sjutra znati ime protivnika u finalu i to nakon derbija Čelzija i Mančester sitija koji se takođe igra na "Vembliju".

"Plavci" žele da odbrane trofej, a "građani" da plasmanom u finale daju smisao sezoni i to garantuje spektakl.

"Ako završimo na trećem mjestu u Premijer ligi i osvojimo jedan od dva trofeja (FA kup i Liga Evrope) onda mogu da kažem da sam zadovoljan i ponosan na svoj rad u Čelziju", kazao je menadžer Čelzija Rafael Benites.

Siti je, s druge strane, spreman da, kako kaže Roberto Manćini, promijeni sezonu.

"Ako osvojimo FA kup, ova sezona bi se svakako posmatrala na drugačiji način. Ovo je važno takmičenje za nas jer želimo još trofeja", jasan je Italijan.

Galerija

Bonus video: