Jovanović u pritvoru zbog napada na policajca!

Kako prenosi “Alo”, Jovanović je u beogradskom kafiću "Tako je suđeno" pesnicom udario jednog policajca i nanio mu lakške tjelesne povrede
8 komentar(a)
Milan Jovanović, Foto: Savo Prelević
Milan Jovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2013. 14:06h

Defanzivac Crne Gore i Crvene zvezde Milan Jovanović ponovo je u centru pažnje, opet zbog dešavanja van terena, koji prijete da mu potpuno unište fudbalsku karijeru – Jovanović je, naime, završio u pritvoru zbog incidenta koji se dogodio u noći između petka i subote, u beogradskom kafiću “Tako je suđeno”, piše dnevni list "Alo".

Kako prenosi ovaj list, incident se dogodio oko dva časa iza ponoći kada je stigla patrola Interventne policije, u sklopu svojih redovnih aktivnosti. Tom prilikom, prenosi “Alo”, Jovanović je pesnicom udario jednog policajca i nanio mu lakške tjelesne povrede.

Portal “Mondo”, međutim, iz izvora u Crvenoj zvezdi saznaje da je došlo do verbalnog sukoba, potom i fizičkog kontakta Jovanovića sa jednim od policajaca, ali da je 29-godišnji štoper odgurnuo, ne i udario pripadnika MUP-a.

Kako se i takav nasrtaj tretira kao napad na uniformisano lice prilikom obavljanja službene dužnosti, Jovanović je bio priveden, a potom i predat istražnom sudiji gdje je dao iskaz.

Agenciji Beta je, međutim, u MUP-u data drugačija verzija događaja, po kojoj je patrola došla da interveniše jer je Jovanović u blizini policijske stanice na Novom Beogradu flašom razbijao šoferšajbnu automobila.

Prema navodima iz policije, fudbaler je vikao i psovao, a tada je došla interventna jedinica da pomogne i Jovanović je tada navodno udario jednog policajca iz te jedinice. MUP posjeduje uvjerenje sa

Maksilofacijalne klinike da je njenom pripadniku nanijeta lakša tjelesna povreda.

Policijski sindikat je saopštio da je Jovanović bio pijan.

Agenciji Beta je iz nezvaničnih izvora rečeno da je Jovanović flašom udarao u šoferšajbnu svog automobila, kao i da nije udario policajca.

Protiv Jovanovića je podnijeta krivična prijava za napad na policajca, kao i prekršajna za ometanje javnog reda i mira, rečeno je agenciji Beta u MUP-u.

Jovanović je poslije 14 časova pušten iz pritvora nakon konsultacija sa tužiocem, a tužba će biti podnijeta u redovnom postupku. On se zvanični tereti za djelo "napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti".

Prema zakonu o krivičnom postupku, za ovo delo je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Protiv Jovanovića će biti podnijeta i prekršajna prijava zbog ometanja javnog reda i mira.

Jovanović, koji je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 33 utakmice, zimus je imao problema na pripremama Crvene zvezde u Antaliji, kada je zbog konzumiranja alkohola udaljen sa priprema, samo dva dana pošto je na zvaničnom sajtu kluba apostrofiran kao "primjer saigračima".

Rođeni Čačanin je od tada igrao za Zvezdu, u koji je stigao u julu prošle godine, samo u kontrolnoj utakmici protiv Jedinstva iz Uba.

Bonus video: