Luis Suarez pod istragom FIFA

Suarez je u kvalifikacijama za SP dao osam golova, a u pomenutoj je utakmici je kažnjen zbog drugog incidenta, pa neće igrati protiv Venecuele u gostima 11. juna
0 komentar(a)
Luis Suarez, Foto: Beta/AP
Luis Suarez, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.04.2013. 14:52h

Napadač Liverpula Luis Suarez nalazi se pod istragom disciplinskih organa Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zbog udaranja čileanskog defanzivca Gonzala Jare.

Incident se dogodio u utakmici južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, između Urugvaja i Čilea igranoj 26. marta u Santijagu, a to je promaklo sudiji Nestoru Pitani.

Međutim, odmah nakon objavljivanja ove vijesti, FS Urugvaja je stao u odbranu svog reprezentativca.

“Ponovo ima osjećaj kao da je Luis proganjan, prije je to uradio FA Engleske, sada FIFA. Protiv Čilea su se desile stvari koje su normalne za meč visokog naboja, važnosti. Mislim da je Suarez nepravedno optužen, jer je incident počeo Jara”, rekao je Sebastijan Bauza, predsjendik FS Urugvaja, napominjući da je igrač Notingem Foresta uhvatio Surazea za genitalije.

Suarez je u kvalifikacijama za SP dao osam golova, a u pomenutoj je utakmici je kažnjen zbog drugog incidenta, pa neće igrati protiv Venecuele u gostima 11. juna.

Disciplinska komisija FIFA će do 17. aprila zvanično saopštiti stav vezan uz ovaj incident.

Bonus video: