Stojković i Džajić plaćali sudije?

Na priznanici za novac koji je pozajmljen Stojkoviću piše i u koje svrhe je novac trošen, a jedna od stavki su i sudije, za koje je izdvojeno 5.000 eura
2 komentar(a)
Piksi, Foto: Trojka
Piksi, Foto: Trojka
Ažurirano: 12.04.2013. 07:02h

Predsjednici FK Crvena zvezda Dragan Džajić i Dragan Stojković Piksi pozajmljivali su novac od biznismena Stevana Stevanovića da bi pokrivali klupske troškove, prenosei ”Telegraf”.

Pošto veći deo dugova nije regulisan Stevanović je tužio “crveno-bijele”, Džajića i Stojkovića, da bi zatim povukao tužbu protiv Piksija pošto je vraćen novac koji je pozajmio bivšem predsjedniku Zvezde.

“Stojković mi je vratio novac i tužba je povučena. Međutim, Džajić mi duguje oko pola miliona i taj spor nije završen”, izjavio je Stevanović za “Informer”, gdje je priložio i potvrde da je od 2002 do 2005. pozajmio Džajiću 448.500 eura, dok je Stojkoviću pozajmio 152.000 eura od 2005. do 2007.

Na priznanici za novac koji je pozajmljen Stojkoviću piše i u koje svrhe je novac trošen, a jedna od stavki su i sudije, za koje je izdvojeno 5.000 eura.

Pored skraćenice “sud” stoji i datum, 18. septembar 2005, a na taj dan Crvena zvezda je igrala sa Radom na Banjici i pobijedila 4:2.

Stojković je potvrdio da je pozajmio novac od Stevanovića, ali nije mogao da objasni šta je tačno značila stavka “sudije”.

“Kad sam došao u klub zatekao sam ga u lošem finansijskom stanju. Nisam htio da budem predsjednik koji obećava i laže igrače, tako da sam morao da obezbijedim novac kako bih im isplatio plate i premije. Osim toga, novac je korišćen i za produžavanje ugovora s pojedinim fudbalerima. Što se tiče stavke za sudije, zaista se ne sjećam o čemu se radi”, rekao je Stojković.

Čovjek koji je pozajmio novac, Stevan Stevanović, misli da ima objašnjenje za to o čemu se radi, naime u pitanju je plaćanje troškova fudbalskih arbitara, što je obaveza klubova.

“Koliko se sjećam, pozajmljivao sam novac za plate i premije igrača, a ta stavka “sudije” odnosi se na obavezno plaćanje troškova sudija nakon mečeva, jer Crvena zvezda nije imala novac ni za to”, ocijenio je Stevanović.

Dragan Stojković osvrnuo se i na izjavu Vladana Lukića koji je rekao da su njegovi prethodnici osnivali kompanije pod imenom “Red Star” sa sjedištima u Švajcarskoj i Moskvi.

“Za Moskvu prvi put čujem, a u Švajcarskoj smo otvorili račun kako bi se uplatio novac od transfera Vladimira Stojkovića. Otvaranje računa bio je uslov menadžera Milana Ćalasana kao garancija da će dobiti svoj dio, pošto je Zvezdin račun bio u blokadi i pitanje je kad bi naplatio potraživanje. Nisam želio to da radim, jer sam znao da ću doći u situaciju da nekom objašnjavam, ali morao sam, jer u suprotnom ne bi bilo ništa od transfera”, rekao je Piksi.

Bonus video: