Hejnkes: A sad da vidimo da li smo ravni Realu i Barsi

"Okrećemo se polufinalu, pravi je trenutak da vidimo da li smo rame uz rame Realu i Barseloni", izjavio je Hajnkes
6 komentar(a)
Jup Hajnkes, Foto: BETA AP
Jup Hajnkes, Foto: BETA AP
Ažurirano: 10.04.2013. 22:20h

Trener Bajerna Jup Hejnkes pohvalio je večeras svoje igrače poslije još jedne pobjede protiv Juventusa (2:0) i plasmana u polufinale Lige šampiona i posebno naglasio da je veoma dobro što su i dalje čvrsto na zemlji.

"U posljednje vrijeme na njihov račun stižu mnoge pohvale i nije lako ostati fokusiran. Ali, oni su čvrsto na zemlji i znaju da smo za sada osvojili samo jedan od tri planirana trofeja - titulu u Njemačkoj. Okrećemo se polufinalu, pravi je trenutak da vidimo da li smo rame uz rame Realu i Barseloni", izjavio je Hajnkes.

Napadač Bavaraca Mario Mandžukić rekao je da njegovoj ekipi nije bilo lako protiv Juventusa, ali da je glavni cilj postignut.

"Znali smo da će biti teško igrati u ovako posebnoj atmosferi u Torinu. Nije bilo lako, ali smo morali da ostanemo mirni i postignemo gol, što smo i uspjeli. Plasman u sljedeću rundu je očigledno bio glavni cilj, ali sam veoma srećan i što sam uspio da dam gol", rekao je strijelac prvog gola.

Golman Manuel Nojer, koji nije primio gol od Juventusa, kazao je da je njegov tim sve držao pod kontrolom.

"Očigledno da nije bilo potrebno da igramo ofanzivno kao što smo to činili u prvoj utakmici, ali smo sve držali pod kontrolom. U drugom poluvremenu smo promijenili nekoliko stvari u odnosu na prvo i na kraju zasluženo pobijedili", istakao je Nojer.

Arjen Roben ima želju za polufinale.

"Željeli bismo da se ne sastanemo sa Borusijom u polufinalu, ali nemamo izbora što se tih stvari tiče. Šta dođe, došlo je. Lijepo je u svakom slučaju biti u polufinalu Lige šampiona, a tu smo došli pošto smo eliminisali strašno dobar tim kao što je Juventus", istakao je Roben.

Žrijeb za polufinale održaće se u petak u Nionu.

Bonus video: