Borusiji ludilo na "Vestfalenu", Galatasaraj se časno oprostio

"Milioneri" s dva gola u sudijskoj nadoknadi izborili polufinale, dok je Real poražen u Istanbulu sa 3:2 ali je prošao...
55 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 21:13h

Malagu su minuti dijelili od istorijskog plasmana u polufinale (ovo joj je debi u Ligi šampiona), ali je rulet u sudijskoj nadoknadi pripalo Borusiji - sa dva gola u tri minuta prvo Marko Rojs, potom i Felipe Santana donijeli su "milionerima" herojski plasman među četiri najbolja tima u Evropi.

Malaga je vodila sa 1:0 i 2:1, drugi pogodak Eliseua iz čistog ofsajda, a onda je sudijska odluka pogurala Njemce - arbitri su kod pogotka Santane za 3:2 previdjeli ofsajd (prvo kod centaršuta kada je čak trojica igrača Borusije bilo najbliže golmanu, potom i pri samom šutu Santane), pa je slavlje u grotlu „Vestfalena” moglo da počne.

Uzbuđenja, ali mnogo manje, viđeno je i u Istanbulu. Real je dozvolio luksuz i da gubi sa 3:1, ali nije dao šansu Turcima da ga pritisnu i natjeraju da pati.

Na kraju je bilo 3:2 za Galatu, pa su Didije Drogba i Vesli Snajder (bili strijelci, napadač iz Obale Slonovače pogodio mrežu majstorski petom) u zagrljaju Žozeu Murinju vjerovatno poželjeli sreću u polufinalu...

Subotić: Ne mogu da vjerujem...

I, zaista, ovakve mečeve kada izgleda sve izgubljeno mogu da okrenu samo Njemci.

"I dalje ne mogu da vjerujem. Ovo mi je najluđi trenutak u karijeri, vjerovatno tako misle i moji saigrači i svi koji su bili na stadionu. Ovakve utakmice ne mogu da se režiraju ni u Holivudu", rekao je Neven Subotić, asistent kod pogotka za 3:2.

Na kraju - poslije svega što je viđeno u dvomeču čini se da Borusija zasluženo ide među četiri, iako je Malaga pogotovo večeras potvrdila sve dobro što je uradila ove sezone.

"Zar sada da razmišljam o mogućem protivniku u polufinalu? Ne, nije vrijeme, sada treba da slavimo", kazao je trener Borusije Jirgen Klop svjestan da za navijače ova pobjeda vrijedi kao pehar Lige šampiona.

Klop je jedva progovorio o utakmici.

"Da, prvo poluvrijeme je bilo naše najgore u sezoni u Ligi šampiona. Bili smo jako nervozni, sve je bilo pogrešno... U drugom smo bili pametniji. Kako mi je sada? Pojma nemam, jer ovaj osjećaj ne umijem da opišem", dodao je Klop.

Tragičar Hoakin

Malaga je povela preko Hoakina, izjednačio je Robert Levandovski nakon spektakularne asistencije Rojsa, a sve ostalo je već rečeno - takav finiš ne bi smislio ni Alfred Hičkok.

Hoakin, dokazani majstor fudbala, imao je još dvije velike šanse kod 1:0 i 1:1 da vjerovatno završi priču oko polufinala, ali jednostavno je bilo suđeno da Borusija ode dalje, i to baš na onako čudesan način.

"Ne znam šta se desilo. Mislim da će proći dosta vremena dok shvatimo kako smo izgubili ovu utakmicu. Četiri minuta su nas dijelila od polufinala i razočaranje u svlačionici je ogromno. Šteta, imali smo sve u svojim rukama", istakao je Roke Santa Krus koji je ušao u finišu.

Čudni meč u Istanbulu

Real je imao jasnu situaciju, vodio je sa 1:0, a Galatasaraj je za samo 15 minuta s tri gola najavio da ima ambicije da šokira Madriđane.

Ipak, turski tim nije imao snage, pa je Real glatko otišao među četiri zahvaljujući Kristijanu Ronaldu koji je na 10 mečeva dao 11 golova (večeras dva) u elitnom takmičenju.

"Ovo je bio meč u kojem ste mogli da mnogo izgubite, a da ne dobijete ništa. Svi su mislili da smo sigurno u polufinalu, a ja sam znao da nas čeka težak posao pred 50 hiljada ljudi i protiv odličnog protivnika. Pamti se plasman, ne znam s kime ćemo igrati u polufinalu, ali znam da će naš protivnik biti velika ekipa, jer su samo takve ostale u ovom takmičenju", jasan je bio Murinjo.

Turci nisu žalili, jer su svjesni da su ispali od boljeg.

"Veliki tim, veliki klub, veliki trener... Nadam se da će Real osvojiti Ligu šampiona", bio je iskren Felipe Melo, vezista Galate.

BORUSIJA D. - MALAGA 3:2 (prvi meč 0:0)

Dortmund - Stadion "Vestfalen". Sudija: Kreg Tomson (Škotska). Strijelci: Levandovski u 40, Rojs u 90+1. i Santana u 90+3. za Borusiju, Hoakin u 25. i Eliseu u 82. minutu za Malagu. Žuti kartoni: Bender, Šmelcer (Borusija), Games, Tulalan (Malaga).

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Santana, Šmelcer - Gindogan (Humels), Bender (Šahin) - Blaščikovski (Šiber), Gece, Rojs - Levandovski.

Malaga (4-5-1): Kabaljero - Games, Demikelis, Sančes, Antunješ - Kamaćo, Tulalan, Hoakin (Portiljo Soler), Žulio Baptista (Santa Krus), Isko - Duda (Eliseu).

GALATASARAJ - REAL M. 3:2 (prvi meč 0:3)

Istanbul - Stadion "Turk Telekom arena". Sudija: Stefan Lano (Francuska). Strijelci: Ebue u 57, Snajder u 71. i Drogba u 72. za Galatasaraj, Ronaldo u 7. i 90+2. minutu za Real. Žuti kartoni: Snajder, Ebue, Amrabat (Galatasaraj), Arbeloa (Real Madrid). Crveni karton: Arbeloa (Real Madrid)

Galatasaraj (4-4-2): Muslera - Ebue (Elmander), Gokan Zan, Semih Kaja, Rijera - Altintop (Amrabat), Felipe Melo, Snajder, Selčuk Inan - Umut Bulut (Sarioglu), Drogba.

Real Madrid (4-2-3-1): Dijego Lopes - Esijen (Arbeloa), Pepe, Varan, Koentrao - Kedira, Modrić - Di Marija, Ozil (Albiol), Kristijano Ronaldo - Iguain (Benzema).

Galerija

Bonus video: