Klop: Ovu šansu nećemo propustiti

"Ne brinite, onakve greške kao u Malagi nam se neće desiti. Ovu šansu nećemo propustiti", rekao je trener „milionera” Jirgen Klop
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 14:55h

Real Madrid je prošle srijede surovo kaznio Galatasaraj (3:0) i ubio svaku neizvjesnost pred revanš, pa je jasno da jedina dilema pred večerašnje okršaje visi iznad „Vestfalena” - Borusija Dortmund želi da nadoknadi sve što je promašila u Andaluziji protiv Malage i ode u polufinale.

"Ne brinite, onakve greške kao u Malagi nam se neće desiti. Ovu šansu nećemo propustiti", rekao je trener „milionera” Jirgen Klop.

Borusija je jedini tim u Ligi šampiona koji nema poraza, a u ovaj meč ulazi tri dana nakon što je i zvanično predala tron Bajernu u Bundes ligi. Da je Mario Gece na „La Rosaledi” iskoristio makar jednu od onoliko velikih šansi Njemci bi bili na korak od polufinala. Ovako je sve moguće...

"Naša snaga je ogromna, ali javnost se ponaša kao da moramo da eliminišemo Malagu. U pitanju je snažan protivnik, nemoguće je samo izaći na teren i pobijediti ga, jer je ovo Liga šampiona. Kvalitet oba tima garantuje veliku bitku i neka bolji prođe. Ne garantujem prolaz, ali se uzdam u svoj tim", kazao je Klop.

Borusija ima uz sebe i tradiciju - čak šest od osam puta je eliminisala protivnika kada je u prvim mečevima na strani remizirala.

Velikan sa „Vestfalena” je pobijedio u sva četiri meča kod kuće u Ligi šampiona ove sezone i primio je samo jedan gol (i to protiv Real Madrida).

Demikelis: Nismo bez šansi

A koliko može Malaga? Debitant u eliti, koji se ove sezone dokazao, između ostalih, protiv Milana, Zenita i Porta, želi čudo, iako ima rezultat iz prvog meča (0:0) koji govori da ima šanse u Dortmundu.

Ako ode među četiri najbolja, Malaga bi bila tek drugi debitant u istoriji kojem je to pošlo za rukom.

Do sada je to samo uradio Viljareal koji je 2006. poražen od Arsenala u borbi za finale.

"Moramo da budemo skoncentrisani, da greške svedemo na minimum. Ako to uradimo, onda možemo da budemo na nivou Borusije i da učinimo da odlazak u polufinale bude realan", istakao je štoper Malage Martin Demikelis.

Raspoloženje u taboru Španaca je djelimično poremetila vijest da je treneru Manuelu Pelegriniju preminuo otac zbog čega će čileanski stručnjak tek danas doći u Dortmund.

"Želimo da pobijedimo i za trenera i njegovu porodicu. Znamo da mu nije lako, ali biće uz nas", dodao je argentinski fudbaler.

Murinjo: Moja budućnost ne zavisi od Lige šampiona

"Moja budućnost u Realu ne zavisi od toga da li ću osvojiti Ligu šampiona ili ne", tim riječima je Žoze Murinjo počeo pres konferenciju u Istanbulu.

Time je Portugalac još jednom jasno stavio do znanja da ide iz Madrida na ljeto, ali ide redom - čeka ga još dosta posla u Realu.

"Ništa još nismo uradili, iako imamo dobar rezultat iz prvog meča. Ovo je komplikovano gostovanje, upozorio sam igrače da ovaj dvomeč nije riješen", rekao je Murinjo, ali i istakao da ne želi da protiv Galate samo odrađuje posao:

"Ako izgubimo sa 2:0 ili 3:1 idemo dalje, ali ja neću srećan otići kući. Želim pobjedu, želim da u svakom meču Real bude taj koji se pita".

Na drugoj strani, Fatih Terim je bio realan kada je upitan o šansama svog tima.

"U fudbalu je sve moguće, ali kada igrate protiv Reala situacija i nije tako jednostavna. Mojim igračima ambicija ne fali, vidim entuzijazam u njihovim očima", rekao je Terim.

Galati će posao biti otežan i zbog činjenice da neće biti prvog strijelca Buraka Jilmaza koji odrađuje meč suspenzije.

BORUSIJA D. - MALAGA (prvi meč 0:0)

Dortmund - Stadion „Vestfalen”. Kapacitet: 65.590. Sudija: Kreg Tomson (Škotska). Početak u 20.45.

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer - Bender, Gindogan - Rojs, Gece, Groskrojc - Levandovski.

Malaga (4-2-3-1): Kabaljero - Games, Lugano, Demikelis, Antunjes - Tulalan, Kamaćo - Hoakin, Baptista, Isko - Saviola.

GALATASARAJ - REAL M. (0:3)

Istanbul - Stadion „Turk Telekom arena”. Kapacitet: 52.652. Sudija: Stefan Lano (Francuska). Početak u 20.45.

Galatasaraj (4-3-1-2): Muslera - Ebue, Kaja, Zan, Rijera - Felipe Melo, Altiıntop, Snajder - Inan - Drogba, Bulut.

Real Madrid (4-2-3-1): Dijego Lopes - Arbeloa, Varan, Pepe, Koentrao - Kedira, Modrić - Di Marija, Ozil, Ronaldo - Iguain.

Galerija

Bonus video: