Titula nadohvat ruke

Meč sa Jedinstvom potvrdio je da ni loš razvoj situacije (gosti poveli u 29. minutu golom Petrovića) ne utiče previše na Isidorovića i saigrače
1 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.04.2013. 15:28h

Devet kola prije kraja sedmog šampionata Crne Gore situacija na vrhu tabele jasno govori da će novi šampion biti Sutjeska.

Izabranici Dragana-Gage Radojičića u nastavku šampionata ne znaju za poraz, a posljednji uspjeh protiv Jedinstva, odnosno neočekivani remi glavnog konkurenta Budućnosti sa Petrovcem, uslovili su da se nikšićki prvoligaš „odlijepi” na plus sedam, što dovoljno govori da će šampionski pehar, napokon, stići u grad pod Trebjesom.

Meč sa Jedinstvom potvrdio je da ni loš razvoj situacije (gosti poveli u 29. minutu golom Petrovića) ne utiče previše na Isidorovića i saigrače, s obzirom na to da su do odlaska na odmor najprije izjednačili, a odmah zatim stigli i do totalnog preokreta.

"Svakako da smo zadovoljni sa nova tri boda. Protivnik je uspio da povede, međutim, brzo smo se konsolidovali i preuzeli kontrolu nad mečom. Naruku nam je išla činjenica da su gosti ostali sa igračem manje u polje, što smo na pravi način u finišu prvog poluvremena iskoristili. Postigli smo četiri gola, a da smo imali koncentacije u završnici mogli smo i više. U svakom slučaju sve je ispalo kako treba. Forma nam ide uzlaznom putanjom i to je bitno. Da smo savladali Mornar u Baru učinak bi bio stoprocentan, ali namamo namjeru da žalimo za propušteni, gledamo samo naprijed", istakao je Darko Isidorović, strijelac izjednačujućeg gola na meču sa Jedinstvom.

Za razliku od glavnog konkurenta nikšićki „plavo-bijeli“ nastavak prvenstvene trke dočekuju bez pretjeranog pritiska.

Naime, bodovna zaliha koja nije tako mala dozvoljava jesenjem prvaku da opuštenije uđe u samu završnicu u kojoj, po svemu sudeći, meč protiv Budućnosti kraj Bistrice u predposljednjem kolu neće imati rezultatski značaj.

"Ne obaziremo se previše u tuđe dvorište. Ipak, obradovala nas je činjenica da je Budućnost podijelila bodove sa Petrovcem. Što se tiče nas, potrudićemo se da nastavimo u istom ritmu. Dakle, fokusiraćemo se samo na sebe, jer situaciju držimo u svojim rukama. Teško je predvidjeti dalji razvoj, ali vrlo je moguće da meč sa Budućnosti na našem terenu ne bude odlučujući. U ovom trenutku sve misli su podređene nezgodnom Petrovcu kojeg smo nedavno savladali. Mogu da obećam da ćemo do kraja šampionata na svakom meču ići na pobjedu", zaključio je Isidorović.

Bonus video: