Manćini: Potrebna su nam pojačanja na ljeto

Aktuelni prvak Engleske trenutno zaostaje 15 bodova za Mančester junajtedom uoči derbija koji se igra u ponedjeljak.
3 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 12:12h

Roberto Manćini, menadžer Mančester sitija, zatražio je od vlasnika kluba da mu ovoga ljeta omoguće veliki budžet kako bi mogao da zadrži korak za gradskim rivalom.

Aktuelni prvak Engleske trenutno zaostaje 15 bodova za Mančester junajtedom uoči derbija koji se igra u ponedjeljak.

"Ne znam koliko novca možemo da potrošimo ovog ljeta, ali ukoliko mislimo da držimo korak za Junajtedom moramo se pojačati. Oni imaju top tim. Njima sada ne treba puno pojačanja, dovoljno je da kupe jednog top igrača i opet će biti u vrhu. Kod nas je drugačije, ovog ljeta moramo dosta da potrošimo, a zatim u naredne tri ili četiri godine biće dovoljno da kupimo jednog igrača svakog ljeta, kao što to sada može da uradi Junajted”, rekao je Italijan.

On je ocijenio da je prošlog ljeta Siti loše kupovao i ukazao je na to da je transfer Van Persija donio Mančester junajtedu titulu.

"Oni su kupili Van Persiija i on je postigao bitne golove. To je razlog zašto oni bolje igraju od nas. Junajted je dobar tim, ali Holanđanin im je donio razliku. Prošle godine, mi smo uzeli titulu na gol razliku. Mi smo i zaslužili titulu, ali sa istom ekipom je nismo mogli odbraniti”, zaključio je Manćini.

Bonus video: