Velika pobjeda Grofa Božovića

"Čestitam moji igračima i hvala im na pobjedi za koju su ostavili srce na terenu. I to u jako nezavidnoj situaciji po nas", istakao crnogorski stručnjak
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 10:14h

Proljećnjem mučenju Rostova našeg trenera Miodraga-Grofa Božovića došao je kraj.

Na Donu je pao najpopularniji ruski klub, Spartak, pa je Rostov upisao važnu pobjedu u borbi da izbjegne baraž u ruskoj Premjer ligi.

Jedini pogodak djelo je srpskog internacionalca Danka Lazovića sa penala u 50. minutu, nakon što je sudija procijenio da je Brazilac Rafael Karioka skrivio jedanaesterac nad Timofejom Kalačevim.

"Čestitam moji igračima i hvala im na pobjedi za koju su ostavili srce na terenu. I to u jako nezavidnoj situaciji po nas. Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena, u prvom smo dobro kombinovali i bili bolja ekipa, ali smo pogodili tek početkom nastavka. Vratili smo se potom nazad, a Spartak je prikazanom igrom u drugom poluvremenu pokazao da posjeduje kvalitet da pobijedi svaku ekipu u ligi. Ova pobjeda je za nas više od tri boda, jer je vratila ekipi samopouzdanje uzdrmano porazom od Volge. Nadam se da će ova pobjeda pomoći ekipi da uvidi da može igrati neuporedivo bolje", kazao je Grof.

A junak pobjede bio je Lazović, i to ne samo zbog prvijenca u sezoni u četvrtom nastupu za Rostov, jer u prvom dijelu nije bio u planovima Lućana Spaletija u Zenitu.

To je 18. gol Lazovića u 55. nastupu u Rusiji. Ali, Lazoviću ne idu samo zasluge zbog odvažnosti da preuzme odgovornost kod penala, već je bio lider ekipe na terenu.

Borio se kao lav i kidao napade favorizovanih gostiju.

Ono što bi prošlo, na bravurozan način zaustavljao je hrvatski reprezentativni golman, Stipe Pletikosa, o čijoj formi se brine trener golmana Rostova, Branislav Đukanović.

Igrači Spartaka su protestovali zbog penala i razočarani ishodom izbjegli su obraćanje za medije. Njihov trener, Valerij Karpin je, ipak, mislio drugačije.

"Rostov je više želio pobjedu, a mi nijesmo realizovali šanse. Rrazgovaraću o tome sa ekipom, i nemamo razloga da se žalimo na suđenje", sportski je poraz prihvatio Karpin.

Rostov nakon 23. kola ima 24 boda, tri više od zone baraža.

Bonus video: