Korak od sedam milja

Nikšićani su u svim elementima igre nadigrali goste iz Bijelog Polja, koji su, istina, uspjeli da povedu, ali slavlje nije dugo trajalo, jer je Sutjeska već do odmora postavila stvari na svoje mjesto
2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.04.2013. 07:22h

Sutjeska je blizu velikom slavlju - izabranici Dragana Radojičića vratili su se na pobjednički put trijumfom protiv Jedinstva, a dva sata kasnije dočekali neočekivani poklon Petrovca da devet kola prije kraja pobjegnu Budućnosti sedam bodova.

Nije sve gotovo, ali se miris prve titule kraj Bistrice već osjeća...

Nikšićani su u svim elementima igre nadigrali goste iz Bijelog Polja, koji su, istina, uspjeli da povedu, ali slavlje nije dugo trajalo, jer je Sutjeska već do odmora postavila stvari na svoje mjesto.

Naime, u 29. minutu nakon kornera u kaznenom prostoru domaćina najbolje se snašao Petrović, čiji udarac je pronašao put do Janjuševićeve mreže.

Takav epilog motivisao je nikšićke „plavo-bijele“ koji su iz minuta u minut stezali obruč oko gola Bjelopoljaca, a u 40. minutu dobili i igrača više.

Tada je zbog drugog žutog kartona Miloš Ljujić morao na tuširanje.

Nije se dugo čekalo na preokret, domaćin je dao dva gola već do poluvremena.

U 45. minutu dupli pas odigrali su Jovović i Isidorović, ovaj drugi je na najbolji mogući naćin iskoristio dobru loptu, za poravnanje 1:1.

Izjednačenje je demoralisalo goste, koji su u sudijskoj nadoknadi primili i drugi gol.

Ponovo je asistent bio Jovović, a siguran realizator Ćetković, za erupciju oduševljenja na stadionu kraj Bistrice.

"Bili smo u prvom poluvremenu onemogućeni, odbijali smo se od protivnika kao od zida. Prelomni trenutak na meču bilo je isključenje Ljujića. Jednostavno, ušli smo opušteno u meč. Upozoravao sam da to ne smijemo da radimo ni na treninzima a kamoli na utakmicama. U prvih 45 minuta nismo bili superiorni, nije to bila Sutjeska kao u prethodnih sedam kola. Do kraja poluvremena uspjeli smo da reagujemo, preokrenemo tok meča i riješimo pitanje pobjednika. Na pauzi sam rekao da igramo sigurno i polako. Ne može se dobiti svaka utakmica. Ljudi moraju da budu strpljivi i da nas puste da radimo do samog kraja. Imamo svoj cilj - izlazak u Evropu - i blizu smo da ga ispunimo", rekao je Radojičić, koji u tom trenutku nije znao, a možda ni slutio, da će pobjeda nad Jedinstvom donijeti sedam bodova prednosti.

Nakon odmora Sutjeska je u potpunoti težište igre prenijela na polovinu protivnika, koji je u 49. minutu morao da vadi loptu iz gola.

Naime, Đorđije Ćetković se oslobodio čuvara i uputio centaršut ka Isidoroviću, koji je znalački zatresao mrežu Akovićevog gola.

Naljepši trenutak na meču desio se u 61. minutu, kada je Darko Karadžić sa oko 20 metara poslao loptu u nebranjeni dio mreže, i time postavio, ispostavilo se kasnije, konačan rezultat.

"Moram biti zadovoljan prvim poluvremenom. Igrali smo baš kako ja želim. Domaćin se, ipak, predstavio kao jak kolektiv, tačno su znali šta treba. Na kraju, uprkos porazu, nisam nezadovoljan igrom mladih igrača", rekao je Dušan Jevrić, trener Jedinstva.

Sutjeska - Jedinstvo 4:1 (2:1)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 700. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Danijel Dević (Bar). Strijelci: Isidorović u 45. i 49, Ćetković u 45+1. i D.Karadžić 61. minutu za Sutjesku, Petrović u 29. minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Raičević, Ljujić (Jedinstvo). Crveni karton: Ljujić (Jedinstvo) u 40. minutu.

Sutjeska: Janjušević – Bečelić 7, Ognjanović 7 (Kosović), Ćuković 7, Stijepović 7, Nikolić 7 (Čolaković), Jovović 8 (D.Karadžić 7,5), Perošević 7, Stevović 7, Ćetković 7, Isidorović 7,5.

Jedinstvo: Aković 5 (Pućurica 5), Luković 5, Vojinović 5, Ljujić 5, Gordić 5, Petrović 6, Garić 5, Medenica 5, Čindrak 5 (Bećirović), Kasumović 5, Raičević 5 (Janketić).

Bonus video: