Grbalj lako do bodova protiv Mladosti

"Fantastično poluvrijeme. U nastavku, očekivano, nismo mogli da odigramo u takvom ritmu, ali sve čestitke mojim fudbalerima", prokomentarisao je Nedović
0 komentar(a)
Grbalj - Amkar, Foto: Vesko Belojević
Grbalj - Amkar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.04.2013. 09:31h

Drugi put ove sezone Grbljani su dali četiri gola na jednom meču (nakon pobjede nad Rudarom 4:0 sa početka sezone), s tim da su ovoga puta sav rafal ispalili u prvom poluvremenu.

To najbolje govori kakvih su 45 minuta odigrali momci Aleksandra Nedovića protiv Mladosti, za „betoniranje” u gornjem dijelu tabele i korak bliže četvrtom mjestu...

"Fantastično poluvrijeme. U nastavku, očekivano, nismo mogli da odigramo u takvom ritmu, ali sve čestitke mojim fudbalerima", prokomentarisao je Nedović.

Goleadu je otvorio Nikola Bogdanović u 15. minutu, sjajnim šutem sa 20 metara. Bio je to početak iz snova, ali se Grbljani nisu zadovoljili.

Nakon opsade gola Mladosti i akcije u kojoj je učestvovalo više fudbalera, Đalac je u 25. minutu povećao na 2:0 i najavio siguran put svog tima ka pobjedi...

Ali, šou je tek bio počeo - nakon što su gosti preko Orahovca propustili jedinu pravu šansu na meču (odbranio Mileta Radulović), stigao je i treći gol, opet preko Đalca.

Napadač Grblja pogodio je, doduše, u kontroverznim okolnostima, jer je fudbaler Mladosti Martinović ležao na travi, a domaćini nisu željeli da izbace loptu u aut, već su je poslali - u mrežu.

"Taj gol je pitanje fer-pleja, ali je pobjeda Grblja zaslužena", rekao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti, dok je njegov igrač Kaljević na poluvremenu dobio crveni karton protestujući zbog opisane situacije.

Demoralisani gosti definitivno su dotučeni u nadoknadi prvog dijela, kada je Luković pogodio iz slobodnog udarca.

Domaćin je u nastavku smanjio ritam, a inicijativu preuzela Mladost, koja je nakon šansi Šćepanovića, Markovića i Takua u 70. minutu preko Kalezića smanjila na 4:1.

Gosti, koji su se silno pojačali na polusezoni, još nemaju pobjedu u drugom dijelu sezone, a na posljednja dva meča u prvenstvu primili su čak devet golova.

"Lako smo primili golove. Moramo da anliziramo našu igru toplo-hladno", rekao je Vukotić.

Grbljani su na kraju pokazali i humanu stranu, jer su sav prihod sa meča uplatili u fond za liječenje osmogodišnje djevojčice Tijane Ognjanović, koja se sprema za operaciju u Hjustonu.

Grbalj - Mladost 4:1 (4:0)

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 300. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje) i Aleksandar Đikanović (Nikšić). Strijelci: N.Bogdanović u 15, Đalac u 25. i 42. i Luković u 45. minutu za Grbalj, Kalezić u 77. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Martinović (Grbalj), Tatar, Šofranac, Kaljević (Mladost). Crveni karton: Kaljević (Mladost) u 46. minutu.

Grbalj: Radulović 7,5, N.Bogdanović 7,5, I.Bogdanović 7, Radusinović 7, Carević 7, Martinović 7, Ragipović 7 (Mikijelj), Đalac 7,5, Janković 6,5 (Međedović 6), Luković 7,5, Ašćerić 6,5 (Pepić 6).

Mladost: Marčelja 5,Tatar 5, Seratlić - (Taku 6), Sanković 5,5, Šofranac 5, Kašćelan 5, Tomić 5,5, Šćepanović 6, Savićević 5,5 (Kalezić ), Orahovac 6 (Vuković), Marković 5,5.

Bonus video: