Podgoričani sve dalje od odbrane trona

"Ako mi ne dobijamo naše mečeve, onda su šanse sve manje i manje. Najgora je stvar što ništa više ne zavisi od nas", prokomentarisao je trener Budućnosti Radislav Dragićević
52 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Petrovac, Foto: Zoran Đurić
Budućnost - Petrovac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.04.2013. 07:48h

Budućnost je remijem protiv Petrovca upropastila seriju od tri pobjede, te sve dobre igre u drugoj polusezoni.

Devet kola prije kraja aktuelni šampion zaostaje sedam bodova za vodećom Sutjeskom, što je minus koji niko nikada nije nadoknadio u trećem krugu Crnogorskog šampionata.

Iako teorija još postoji, čini se da pod Goricom više nema onog šampionskog naboja neophodnog da se krene u pohod na Himalaje i nadmorsku visinu od 7.000 metara.

Baš tako bi mogla da se opiše razlika Sutjeske od sedam bodova, te šanse podgoričkog tima da “preskoče” tu visinu.

"Ako mi ne dobijamo naše mečeve, onda su šanse sve manje i manje. Najgora je stvar što ništa više ne zavisi od nas", prokomentarisao je trener Budućnosti Radislav Dragićević.

I iz njegove izjave nakon meča moglo je da se nasluti da će se Podgoričani do kraja vjerovatno preorijentisati na Kup, u kojem su samo dvije utakmice do trofeja. Iako to nije direktno rekao...

"Još smo vrući i treba sačekati dva dana, pa onda razmisliti šta nam je činjeti u nastavku sezone. Sada nas čeka veoma teško gostovanje Zeti, na kojem ćemo zbog kartona i povreda nastupiti bez tri igrača koji su nam maltene iznijeli sezonu do sada. Vidjećemo na koga ćemo računati i šta će nam uopšte biti cilj u toj utakmici".

Dragićević se i požalio da nakon napornog meča protiv Mladosti u Kupu nije imao dovoljno fudbalera da na pravi način osvježi tim protiv Petrovca.

Bio to razlog ili ne, tek njegovi fudbaleri su toliko mlitavo odigrali utakmicu da je, i pored vođstva od 1:0, Petrovac nekako nečujno odnio bod, kao da niko u taboru Budućnosti nije slutio da može da se dogodi izjednačenje...

A ono se dogodilo u 75. minutu nakon prekida, kada je centrirao Zvicer, a Mrvaljević na drugoj stativi glavom zakucao loptu u mrežu.

Šokirani nakon neočekivanog, ali ipak najavljenog izjednačenja (samo minut prije toga Zvicer je promašio veliku šansu) “plavi” do kraja meča, osim jednog pokušaja Marka Vukčevića, nisu imali pravu šansu za 2:1.

"Iako nismo bili puno bolji, mislim da smo zaslužili da dobijemo, jer nismo imali nikakvih problema u igri, a gol smo primili iz prekida", rekao je Dragićević.

Najgora utakmica koja je igrana pod Goricom ove sezone tako je makar imala rezultatski neizvjestan finiš, nakon praznih 70 minuta.

U prvom poluvremenu Budućnost je imala samo jednu šansu - i to penal, koji je izborio Nikač, a realizovao Adrović.

Nešto življe bilo je u nastavku, Flavio je u 59. minitu lijepo šutirao iz daljine, ali je odbranio Popović, dok je sjajan solo-prodor i šut Marka Vukčevića u 63. završio na stativi...

Petrovac, iz čijeg tabora se niko nije pojavio na konferenciji za novinare, prvi put je zaprijetio u 74. minutu, a već u 75. postigao gol...

Budućnost - Petrovac 1:1 (1:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 700. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica) i Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Adrović u 37. minutu iz penala za Budućnost, Mrvaljević u 75. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: N.Vukčević, Flavio (Budućnost), Radulović, Mrvaljević, Golubović, Leverda, Zvicer (Petrovac).

Budućnost: Ljuljanović 6, Kamberović 5,5, Orahovac 5,5, Peković 6, Tomković 5,5, N.Vukčević 6, Flavio 6,5, M.Vukčević 6 (Cmiljanić), Nikač 6,5 (Mugoša), Radonjić 5,5, Adrović 6.

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 5,5, Grbović 6,5, Mrvaljević 7, Lakić 6,5, Šofranac 6, Golubović 6, Đukić 6 (Pejaković), Marković 6 (Leverda), Muhović 6, Jablan 5 (Zvicer).

Bonus video: